«Οι εξελίξεις τρέχουν χωρίς να υπάρχει ο απαιτούμενος χρόνος και με κλονισμένη την εμπιστοσύνη των πολιτών στο πολιτικό σύστημα αλλά και στην Ευρώπη. Όμως, πάντα υπάρχει λύση και διέξοδος. Θα πρέπει να αναδείξουμε τις δυνάμεις της χώρας, να αναδιαρθρώσουμε το σύστημα και να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα», είπε μεταξύ άλλων η υπουργός Παιδείας Α. Διαμαντοπούλου στις Βρυξέλλες σε ημερίδα του Ινστιτούτου Bruegel.

«Η οικονομική και δημοσιονομική κρίση τείνει να μετατραπεί σε κρίση πολιτική και κρίση Δημοκρατίας», σημείωσε.

«Όταν η Αμερική έχασε την πιστοληπτική της ικανότητα από ΑΑΑ, ο Ομπάμα αντεπιτέθηκε πολιτικά, λέγοντας ότι η Αμερική έχει πιστοληπτική ικανότητα ΑΑΑΑ. Όταν χθες οίκος αξιολόγησης τόλμησε να απειλήσει τον υποβιβασμό όλης της Ευρώπης, ευρωπαϊκή πολιτική απάντηση ουσιαστικά δεν υπήρξε».

«Η Σύνοδος της 9ης Δεκεμβρίου, η πιο σημαντική των τελευταίων χρόνων, έχει δημιουργήσει σημαντικές προσδοκίες. Είναι η στιγμή της κρίσης. Η Ελλάδα βρέθηκε πρώτη στη δίνη της κρίσης. Η Ευρώπη επέδειξε πολιτικά αντανακλαστικά, αλλά όχι με την ταχύτητα και την αποφασιστικότητα που αναμενόταν. Η 9η Δεκεμβρίου ίσως είναι η μέρα της ενηλικίωσης της οικονομική Ευρώπης με αναπόφευκτα πλέον τα χαρακτηριστικά της πολιτικής ενοποίησης και της ενιαίας έκφρασης».