Εξονυχιστικούς ελέγχους στις δηλώσεις «πόθεν έσχες» του κ. Τάσου Μαντέλη πραγματοποιούν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Βουλής, μετά την παραδοχή του πρώην υπουργού ότι έλαβε χρήματα από τη Siemens και την άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον του.

Η κατηγορία σε βάρος του δεν έχει παραγραφεί, ενώ αναμένεται απόφαση και για νέα δίωξη, για το αδίκημα της υποβολής ανακριβούς δήλωσης.

Παράλληλα όπως αναφέρει η εφημερίδα «το Βήμα», σήμερα συγκαλείται εκτάκτως η διακομματική Επιτροπή Ελέγχου, στην οποία συμμετέχουν και τρεις δικαστικοί, προκειμένου να ληφθεί απόφαση για να κινηθούν οι διαδικασίες άσκησης ποινικής δίωξης για το αδίκημα της υποβολής ανακριβούς δήλωσης, καθώς ο πρώην υπουργός δεν έχει εμφανίσει στις δηλώσεις του τα ποσά των επίμαχων λογαριασμών της Ελβετίας, τα οποία αναγνώρισε ότι είναι δικά του.

Επίσης, θα ζητηθεί το άνοιγμα των λογαριασμών του κ. Μαντέλη για να διαπιστωθεί αν τα δηλούμενα ποσά αντιστοιχούν στα πραγματικά τραπεζικά διαθέσιμα του ιδίου και της συζύγου της.

Δεν έχει παραγραφεί το αδίκημα

Αναφορικά με την κατηγορία, σε βαθμό κακουργήματος, για τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, ο κ. Μαντέλης θα κληθεί άμεσα να απολογηθεί ενώπιον της ανακρίτριας.