Στη στάση του Αντώνη Σαμαρά και τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών αναφέρθηκαν με δηλώσεις τους, ο γραμματέας Προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας. Ευριπίδης Στυλιανίδης και ο υφυπουργός Υγείας και πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής νομού Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας., Δημήτρης Βαρτζόπουλος.

«Ο Αντώνης Σαμαράς με τρόπο ξεκάθαρο και χωρίς να εγκαταλείψει τις γραμμές της πολιτικής που μέχρι τώρα υπηρετεί η Ν.Δ., τοποθετήθηκε δημόσια, με την ίδια γλώσσα και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, διευκολύνοντας το ξεπάγωμα της έκτης δόσης, το οποίο προήλθε από την επιπόλαια και ανεύθυνη πρόταση Παπανδρέου για δημοψήφισμα”, τόνισε ο κ. Στυλιανίδης.

Σχετικά με την κυβέρνηση Παπαδήμου επεσήμανε: «Η κυβέρνηση αυτή είναι κυβέρνηση συγκεκριμένης, προσδιορισμένης αποστολής και περιορισμένου χρόνου. Το ζήτημα λοιπόν είναι η αποστολή αυτή να υλοποιηθεί, έτσι ακριβώς και στα χρονοδιαγράμματα ακριβώς που προδιέγραψε ο αρμόδιος υπουργός Οικονομικών. Αυτός προσδιόρισε το χρόνο. Μία βδομάδα πριν ή μία βδομάδα μετά δεν έχει τόση μεγάλη σημασία. Σημασία έχει να επιτευχθεί ο στόχος και αμέσως μετά να πάμε σε εκλογές, οι οποίες θα δώσουν ισχυρή εντολή στη Νέα Δημοκρατία, για μπορέσει να βγάλει τον τόπο από το τέλμα».

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Υγείας και πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής νομού Θεσσαλονίκης της Ν.Δ., Δημήτρης Βαρτζόπουλος, ανέφερε ότι «γίνεται απόλυτα σαφές ότι εμείς είμαστε απόλυτα προσηλωμένοι στην επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων. Θέλουμε δηλαδή αυτά τα χρήματα που δίνει απ’ την καρδιά του ο ελληνικός λαός, να πιάσουν τόπο. Από την άλλη πλευρά είναι επίσης σαφές και γίνεται δεκτό πλέον από τους ξένους, ότι πρέπει να υπάρξει μια εναλλακτική πολιτική όσον αφορά την επίτευξη αυτών των δημοσιονομικών στόχων. Θα πρέπει να υπάρξει ανάπτυξη και αυτό είναι κάτι που επιτέλους ύστερα από δύο χρόνια το αντιλαμβάνονται και οι ξένοι δανειστές μας», είπε.

Ο κ. Βαρτζόπουλος υπογράμμισε ότι «παρόλα αυτά τα οποία λέγονται, ο κόσμος πιστεύει στον Αντώνη Σαμαρά. Ο κόσμος δέχεται σαν απολύτως απαραίτητο και σωστό αυτό το οποίο κάνει ο Αντώνης Σαμαράς. Η Ν.Δ. είναι εδώ για να κάνει τη διοικητική μεταρρύθμιση σαν κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές της 19ης Φεβρουαρίου. Η Ν.Δ. θα το κάνει αυτό πράξη με ανάπτυξη και με μια πολιτική ουσιαστικά διαφορετική από τη μέχρι τώρα πολιτική του ΠΑΣΟΚ. Οι εκλογές είναι ένας σταθερός στόχος. Αν για κάποιες τεχνικές αναγκαιότητες ο στόχος μετατεθεί, θα μετατεθεί για μια, δυο βδομάδες. Οι εκλογές θα γίνουν στις 19 Φεβρουαρίου ή το αργότερο μια-δυο βδομάδες μετά».