«Εάν δεν ικανοποιηθεί το ΔΝΤ στο ζήτημα του χρέους παύουν και οι λόγοι που επέβαλαν τα νέα μέτρα» τόνισε ο Νίκος Παππάς, μιλώντας στον Realfm 97,8.
«Είναι προφανές ότι προϋπόθεση της εφαρμογής των συμφωνηθέντων είναι τα μέτρα για το χρέος. Τα μέτρα για το 2019 και 2020 μπήκαν στο τραπέζι επειδή κάποιες χώρες επέμεναν το ΔΝΤ να συνεχίσει να είναι μέρος του ελληνικού προγράμματος. Το ΔΝΤ εκτός από τις δημοσιονομικές αυτές παρεμβάσεις τις οποίες συμφωνήσαμε με βάση και την προϋπόθεση της αναδιάρθρωσης του χρέους. Εάν λοιπόν υπάρξει μία λύση η οποία δεν το ικανοποιεί και αποχωρήσει, φεύγουν από το τραπέζι και οι λόγοι οι οποίοι επέβαλαν την εφαρμογή των δημοσιονομικών παρεμβάσεων το 2019 και το 2020» ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής.
Και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Υπάρχει και το πολύ σοβαρό ζήτημα των εργασιακών το οποίο δεν μπορούμε και δεν πρέπει να το προσπερνάμε. Για το οποίο νομίζω ότι δόθηκε μία πάρα πολύ σοβαρή μάχη από την Έφη Αχτσιόγλου και το επιτελείο της αλλά και όλη τη διαπραγματευτική ομάδα και πάμε να βάλουμε ένα τέλος στην αποδιάρθρωση της αγοράς εργασίας, η οποία ξεκίνησε και εφαρμόστηκε ραγδαία το 2012 και έδειξε ότι έχει αυτά τα αρνητικά αποτελέσματα τα οποία ζουν οι μισθωτοί στη χώρα μας».
Στο ερώτημα τι είναι το καλύτερο που μπορούμε να περιμένουμε στην επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup ο κ. Παππάς απάντησε: «Τη συζήτηση για το χρέος πλέον μπορούμε να την έχουμε στο τραπέζι χωρίς το άγχος παραπάνω μέτρων λιτότητας. Η συζήτηση για το χρέος περιπλέκονταν με την παρουσία του ΔΝΤ και την απαίτηση του για παραπάνω μέτρα λιτότητας εδώ και πολύ καιρό. Από την αρχή του προγράμματος το ΔΝΤ είχε εκφράσει τη δυσπιστία του και ζητούσε παραπάνω μέτρα 2% του ΑΕΠ μέχρι το 2018… Είμαστε στην συμφωνία η οποία προβλέπει συνολικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα 0%, βεβαίως θα υπάρξουν και παρεμβάσεις».