«Ο Αντώνης Σαμαράς απέδειξε ότι πολιτεύεται με υπευθυνότητα και συναίσθηση του χρέους προς την πατρίδα. Η επιστολή είναι πράξη ευθύνης που υπερασπίζει την εθνική αξιοπρέπεια», δήλωσε ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ, Μάξιμος Χαρακόπουλου, στο Ράδιο 9.

Όπως τόνισε «ο Πρόεδρος της ΝΔ δεν συνυπέγραψε υπαγορευμένο κείμενο», με συνέπεια όπως είπε να «αποδεσμευτεί, ελπίζουμε, η 6η δόση», ενώ παράλληλα «η χώρα διατηρεί το δικαίωμα στην ελπίδα για ανάκαμψη και ανάπτυξη».

Ο κ. Χαρακόπουλος χαρακτήρισε «παιχνίδι με τις λέξεις» το ερώτημα «τροποποίηση ή διαπραγμάτευση», ενώ επανέλαβε τη δέσμευση της νέας κυβέρνησης για «εκλογές στις 19 Φεβρουαρίου».

«Επειδή ακούω συζητήσεις, ψιθύρους για παράταση του βίου της μεταβατικής κυβέρνησης, θέλω να τονίσω ότι αυτή η κυβέρνηση δεν έχει λαϊκή νομιμοποίηση. Έχει συγκεκριμένη εντολή, να υλοποιήσει μια αποστολή και να οδηγήσει τη χώρα με ομαλότητα σε εκλογές», είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι «κάποια στιγμή πρέπει να μιλήσει και ο ελληνικός λαός και οι εκλογές θα λειτουργήσουν εκτονωτικά στο βαρύ κλίμα που υπάρχει στην ελληνική κοινωνία».

«Η χώρα βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή, κόντεψε να βρεθεί εκτός ΕΕ, λόγω του δημοψηφίσματος. Νομίζω, λοιπόν ότι όλοι θα πρέπει να έρθουν στο ύψος των περιστάσεων», κατέληξε.