Ανήσυχος για τη στάση των Ευρωπαίων, που πιέζουν για ενυπόγραφες εγγυήσεις, προκειμένου να εκταμιεύσουν την έκτη δόση προς την Ελλάδα, εμφανίστηκε σήμερα ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης.

«Οι εταίροι μας με πολλούς τρόπους έχουν πάρει τις διαβεβαιώσεις που θέλουν και αυτή η εμμονή είναι προάγγελος και άλλων αξιώσεων, απαιτήσεων και μέτρων», τόνισε κ. Κουβέλης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Επίσης, υποστήριξε ότι η διασφάλιση των μέτρων έχει διαβεβαιωθεί από τις τρεις πολιτικές δυνάμεις που έχουν συμφωνήσει και στο περιεχόμενο της στήριξης της κυβέρνησης Παπαδήμου.

Χαρακτήρισε «υπερτροφικό» το υπουργικό συμβούλιο και ανέφερε ότι η επιλογή των πολιτικών δυνάμεων που το απαρτίζουν έγινε στα πλαίσια ενός συγκεκριμένου πολιτικού τόξου, καθώς οι άλλες πολιτικές δυνάμεις αποκλείστηκαν. Υποστήριξε, πάντως, ότι δε θα έμπαινε στην κυβέρνηση συνεργασίας, κάτι που εξάλλου δεν του ζητήθηκε.

Ο κ. Κουβέλης επανέλαβε ότι για την Δημοκρατική Αριστερά η παραμονή στο ευρώ είναι εθνικός στόχος και χαρακτήρισε ολέθρια εκδοχή το να βρεθεί η χώρα μας εκτός ΕΕ και εκτός ευρωζώνης, όπως επιθυμούν άλλες δυνάμεις της Αριστεράς.