Ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας, Γκέρχαρντ Σρέντερ επικροτεί τη στάση του έλληνα πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου.

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στο Reuters, o κ. Σρέντερ ανέφερε πως η καγκελάριος Μέρκελ, έχει αναλάβει βαρύ φορτίο σε σχέση με την διάσωση της Ευρώπης, ωστόσο επεσήμανε ότι «τώρα όμως, διατρέχει τον κίνδυνο να αντιμετωπίσει αντίσταση από το κόμμα της και τους ψηφοφόρους της. Αλλά κάνει το σωστό, θα πρέπει να κινδυνεύεις να χάσεις την εξουσία, προκειμένου να υπερασπιστείς πολύ σημαντικές πεποιθήσεις», είπε χαρακτηριστικά. Ο Σρέντερ απέδωσε εύσημα στον έλληνα πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου καθώς κάνει, ακριβώς αυτό, όπως είπε.

Παράλληλα, δήλωσε ότι δεν αποτελεί έκπληξη ότι ο κ. Παπανδρέου δύσκολα μπορεί να εφαρμόσει ό,τι του ζητούν από την Ευρώπη. Οι συντηρητικοί σε όλη την Ευρώπη, δεν έκαναν και πολλά πράγματα, ώστε να πείσουν την αξιωματική αντιπολίτευση στην Ελλάδα να σταματήσει να ενεργεί τόσο ανεύθυνα».

Ο πρώην καγκελάριος παραδέχθηκε ότι η Ελλάδα δεν θα έμπαινε στην Ευρωζώνη, εάν οι ευρωπαίοι ηγέτες γνώριζαν ακριβώς το βάθος των δημοσιονομικών της προβλημάτων. Ερωτηθείς εάν ήταν λάθος η είσοδος της Ελλάδας τόνισε εάν κάποιος είχε ξεκάθαρη εικόνα της οικονομικής κατάστασης, τότε, η απόφαση για την Ελλάδα θα ήταν διαφορετική.

«Όσοι μας ασκούν κριτική, ότι εμείς (οι Σοσιαλδημοκράτες) και οι Πράσινοι αφήσαμε την Ελλάδα να μπει στο ευρώ, ας μην ξεχνούν ότι και οι Χριστιανοδημοκράτες και οι Φιλελεύθεροι ψήφισαν υπέρ της Ελλάδας, τότε, στο Ευρωκοινοβούλιο», επεσήμανε.