Σήμερα το πρωϊ συναντήθηκε, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, σε κεντρικό ξενοδοχείο στο Ρέθυμνο με στελέχη του κόμματος στο νομό, καθώς και στελέχη της τοπικής ΝΟΔΕ.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είχε προγραμματίσει τη σημερινή συνάντηση με αφορμή τις εξελίξεις σχετικά με το κομματικό χρίσμα για υποψήφιο νέο δήμαρχο στο δήμο Ρεθύμνου. Το κλίμα στην τοπική ΝΟΔΕ είναι ομιχλώδες μιας και τα στελέχη βρίσκονται σε ασυμφωνία για το ποιος από τους Μαθιουδάκη, Γιακουμάκη, Μανωλακάκη και Νίνου θα είναι υποψήφιος στον μητροπολιτικό δήμο του νομού.
Ο κ. Σαμαράς συνοδευόμενος από τη βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στο νομό Όλγα Κεφαλογιάννη και τον πολιτευτή Χανίων Μανούσο Βολουδάκη, συζήτησε το θέμα με τον νέο πρόεδρο της ΝΟΔΕ Αχιλλέα Κεφαλογιάννη, μέλη και ψηφοφόρους του κόμματος. Στο περιθώριο της συνάντησης, ο κ. Σαμαράς ούτε αρνήθηκε ούτε επιβεβαίωσε τα όσα ακούγονται σχετικά με την υποψηφιότητα του πρώην υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Γιάννη Πλακιωτάκη, για περιφερειάρχη Κρήτης, κάτι που θεωρείται σχεδόν σίγουρο στο νησί.

«Είναι καιρός να προχωρήσετε μπροστά και να μην έχετε ενοχές για τα πεντέμισι χρόνια διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας…», ανέφερε στην κα. Κεφαλλογιάννη και στον κ. Βολουδάκη.
Ο Αντώνης Σαμαράς παρέλαβε από τα στελέχη της ΝΟΔΕ Ρεθύμνου ένα κρητικό μαχαίρι, σε ένδειξη τιμής φιλίας και εμπιστοσύνης προς το πρόσωπο του.

Όσο για το σχέδιο «Καλλικράτη», ο κ. Σαμαράς τον χαρακτήρισε αφύσικο και με πολλές ασάφειες σε ό,τι αφορά αρμοδιότητες και το πώς αυτές διανέμονται και διαχωρίζονται, κάτι που θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα στο μέλλον, όπως είπε.

Το απόγευμα ο Πρόεδρος της Ν.Δ. συναντήθηκε και με ηθοποιούς, συγκεκριμένα με τον Πέτρο Φιλιππίδη και άλλους που βρίσκεται στην Κρήτη για παραστάσεις, ενώ φωτογραφήθηκε και με νέους που του εξέφρασαν τα προβλήματα και την ανησυχία τους για το μέλλον.