«Εμείς οι Έλληνες, έχουμε αποδείξει ότι αναλαμβάνουμε τις υποχρεώσεις μας και θέλουμε να αλλάξουμε τη χώρα μας. Είναι η ώρα και η Ευρώπη να πάρει τις αποφάσεις που απαιτούνται, ώστε να σταματήσει η κρίση».

Αυτά αναφέρει ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου με μήνυμα του μέσω του twitter, μία πρακτική που ακολουθεί συχνά πυκνά τον τελευταίο καιρό για να μας προετοιμάζει για το τι μέλλει γενέσθαι.

Εν μέσω συσκέψεων για την επίτευξη συμφωνίας για το ελληνικό χρέος, λίγες μόλις ώρες πριν την κρίσιμη σύνοδο κορυφής, ξεκαθαρίζει και πάλι μέσω twitter ότι σημαντικά βάρη θα κληθούν να σηκώσουν και οι τράπεζες, αναφέροντας:

«Σε ό,τι αφορά την ίδια την Ελλάδα, στη διαπραγμάτευση έχουμε δύο καθαρούς στόχους. Πρώτον: H λύση να παρέχει ασφάλεια και σιγουριά για τον Έλληνα πολίτη. Δεύτερον: H λύση να άρει σημαντικότατα βάρη από το χρέος που σήμερα αισθάνεται ο Έλληνας πολίτης στην πλάτη του. Αυτό είναι το εθνικό μας καθήκον και πρέπει όλοι να συμβάλουν.
Και όταν λέω «όλοι» εννοώ και οι τράπεζες να σηκώσουν ένα μέρος του βάρους να υπάρχει, δηλαδή, μια δίκαιη κατανομή των βαρών. Αυτοί είναι οι στόχοι μας και αυτό θέλουμε να πετύχουμε. Και πιστεύω ότι θα το πετύχουμε».