Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα έχει αύριο το μεσημέρι ο πρωθυπουργός ενόψει της Συνόδου Κορυφής της 23ης Οκτωβρίου και στη σκιά των σεναρίων περί διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ.

Συνεργάτες του πρωθυπουργού αποδραματοποιούν τη συνάντηση Παπανδρέου – Παπούλια. Υποστηρίζουν ότι «λίγες ημέρες πριν από την κρισιμότερη διαπραγμάτευση στην ιστορία της Ελλάδας, είναι απολύτως αναμενόμενο να ενημερωθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για τις θέσεις της κυβέρνησης», η απόφαση ελήφθη όμως στη συνάντηση ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών που τελείωσε πριν από λίγο όπου συζητήθηκαν πέραν των σεναρίων για την ελληνική οικονομία και η κίνηση των Λοβέρδου, Διαμαντοπούλου, Ραγκούση. Κυβερνητικές πηγές μάλιστα έλεγαν ότι η κοινή πρωτοβουλία των υπουργών Υγείας, Παιδείας και Μεταφορών «μάλλον θα ξαναφέρει κοντά τους Παπανδρέου και Βενιζέλου, μετά από μία περίοδο σχετικής απόστασης μεταξύ τους».

Πρωθυπουργός και υπουργός Οικονομικών φέρονται να συζήτησαν τους άξονες της κυβερνητικής γραμμής ενόψει της λύσης που ετοιμάζουν οι Ευρωπαίοι για το ελληνικό χρέος. Οι πληροφορίες λένε ότι συζητήθηκαν πρωτοβουλίες για την ευρύτερη δυνατή συναίνεση αλλά και τη σκλήρυνση της κυβερνητικής στάσης ενόψει των κινητοποιήσεων και των καταλήψεων των υπουργείων.

Φαίνεται ότι συζητήθηκε – και θα αποφασιστεί αύριο στο άτυπο υπουργικό συμβούλιο – να μη τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας για την ψήφιση του άρθρου 37 την Πέμπτη και αυτό παρά το γεγονός ότι ο βουλευτής Θεσσαλονίκης Θ. Ρομπόπουλος δεν έχει ακόμα ξεκαθαρίσει αν θα παραιτηθεί ή αν θα ανεξαρτητοποιηθεί.

Πηγή: 24h