Με το τραγούδι «Οι αστοί τρομάξανε» του Πάνου Τζαβέλα απαντά ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας στις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσαν οι δηλώσεις του για τους δικαστές.

«Κι αυτό για όσους πάθουν πανικό για την προσβολή των όσιων και ιερών συντεταγμένων του βαθέως κράτους. Καλό ξημέρωμα», έγραψε στον λογαριασμό του ο κ. Πολάκης.

polakis

Σημειώνεται πως σε δηλώσεις του νωρίτερα σήμερα, ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής, σχολιάζοντας τα όσα είπε ο κ. Πολάκης περί παραδικαστικού κυκλώματος, ζήτησε να «είμαστε λίγο αυτοσυγκρατημένοι όλοι», προσθέτοντας όμως ότι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας «δεν είπε κάτι προς θάνατον και υπήρξε αυτή η αντίδραση».

«Μπορεί να έχει ένα δικό του τρόπο να το λέει αλλά είπε κάτι που είναι μια κριτική στους θεσμούς, δεν είναι νομίζω τόσο αρνητικό, εγώ μπορεί να την είχα κάνει με έναν διαφορετικό τρόπο», συμπλήρωσε.

Από την πλευρά του, ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, μιλώντας το πρωί της Κυριακής στο MEGA, εξέφρασε τη θέση πως όταν κάποιος αρχίζει και κάνει καταγγελίες όπως αυτή που έκανε ο Παύλος Πολάκης θα πρέπει να πηγαίνει το θέμα μέχρι τέλους αλλιώς δεν μπορεί να θεωρηθεί «μάγκας».

«Όταν κάνεις μια τέτοιου τύπου “μαγκιά” και αρχίζεις να καταγγέλλεις, πήγαινέ τα μέχρι το τέρμα. Όχι μετά να κάνεις μπρος πίσω, να λες εννοούσα άλλα. Άρα λοιπόν ή είσαι μάγκας ή δεν είσαι», σχολίασε και πρόσθεσε: «Αυτές οι μαγκιές για να δημιουργήσεις ένα κλίμα κατά τη γνώμη μου βλάπτουν τη Δικαιοσύνη και τη Δημοκρατία κατ’ επέκταση».

Σε δήλωσή του την περασμένη Παρασκευή, ο Παύλος Πολάκης ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Τιμώ κάθε δικαστικό και οποιονδήποτε άλλο δημόσιο λειτουργό, ο οποίος με έντιμο τρόπο, σε δύσκολες συνθήκες, κάνει ευσυνείδητα τη δουλειά του», για να καταλήξει: «Δηλώνω ότι είμαι στη διάθεση της δικαιοσύνης για ό,τι χρειαστεί».