Σκληρή ανακοίνωση κατά της κυβέρνηση εξέδωσε η Λαϊκή Ενότητα, που κάνει λόγο για πράξη εξευτελισμού των κυβερνητικών βουλευτών με τη ψήφιση των τροπολογιών σήμερα στη Βουλή.

«’Άλλη μία πράξη εξευτελισμού των κυβερνητικών βουλευτών και εκμηδενισμού της Ελληνικής  Δημοκρατίας διαδραματίζεται  σήμερα στη Βουλή, η οποία θα ψηφίσει με συνοπτικές διαδικασίες σωρεία τροπολογιών, που τροποποιούν προς το χειρότερο το ήδη επαχθές πολυνομοσχέδιο, κατ’ επιταγή των δανειστών.

Η εξέλιξη αυτή είναι εξευτελιστική γα την κυβέρνηση και ιδιαίτερα ταπεινωτική προσωπικά για τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο οποίος μόλις προχθές με επιστολή του στη τρόικα (Μοσκοβισί, Κερέ, Τόμσεν) διαμήνυε ότι η κυβέρνηση δεν επρόκειτο επ’ ουδενί να δεχθεί οκτώ καίρια προαπαιτούμενα (για το ΑΔΜΗΕ, τα ειδικά μισθολόγια, το ασφαλιστικό κ.α.) καθώς τα εν λόγω μέτρα υποτίθεται ότι “δεν περνούσαν” από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. ‘Έχοντας διαπιστώσει ότι οι “κόκκινες γραμμές” της κυβέρνησης Τσίπρα, δεν έχουν καμία αξία, οι δανειστές έγραψαν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τις “αντιρρήσεις” του Τσακαλώτου και για άλλη μια φορά ,ως γνήσιοι νεοαποικιοκράτες επέβαλαν στους κυβερνητικούς υπαλλήλους τους, τη βούληση τους .

Ο λαός όμως, που υφίσταται σκληρά στο πετσί του όλα αυτά, θα δώσει την απάντηση που πρέπει μαζικά διεκδικώντας την ανατροπή των μνημονίων και των πολιτικών τους εκφραστών, βάζοντας τέλος στον μνημονιακό κατήφορο», αναφέρει η ανακοίνωση της Λαϊκής Ενότητας.