Την αντίδραση της Ένωσης Κεντρώων προκάλεσαν σημερινές δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητοστάκη για τους κεντρώους ψηφοφόρους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κόμματος, «ο κ. Μητσοτάκης σήμερα στον ΑΝΤ1 είπε ότι οι εκλογές κερδίζονται με τους κεντρώους ψηφοφόρους. Αγωνίζεται δηλαδή να αναβιώνει ένα πολυσυλλεκτικό παλαιομοδίτικο κόμμα κεντρώων και ακραίων, όπου οι κεντρώοι δίδουν άπαξ δια παντός στις εκλογές την ψήφο τους να την διαχειρίζονται στην κυβέρνηση οι ακραίοι εν λευκώ, χωρίς συζήτηση».

Η Ένωση Κεντρώων σημειώνει πως «αυτό το μοντέλο των πολυσυλλεκτικών κομμάτων είτε της Δεξιάς είτε της Αριστεράς έχει καταδικαστεί από τον Λαό, διότι έχει δημιουργήσει τα τελευταία 40 χρόνια το φθαρμένο πελατειακό πολιτικό σύστημα που ευθύνεται για την οικονομική κατάρρευση της χώρας. Αποδείχθηκε στην πράξη αυτό που ισχύει στην Ευρώπη, ότι δηλαδή κάθε ιδεολογικός χώρος πρέπει να εκπροσωπείται στη Βουλή και στην Κυβέρνηση από τους ανθρώπους που υπηρετούν και πιστεύουν στο χώρο, και δεν εκχωρείται στις εκλογές η ψήφος των Κεντρώων να την διαχειριστούν οι ακραίοι δεξιοί ή οι ακραίοι αριστεροί».

«Ο λαός του Κέντρου, που έχει προδοθεί κατ’ επανάληψη τα 40 τελευταία χρόνια από τους κάπηλους της Δεξιάς και της Αριστεράς (ΠΑΣΟΚ και τώρα ΣΥΡΙΖΑ), όποτε κι αν γίνουν εκλογές θα στηρίζει την ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ, την μόνη δίκαιη και υγιή δημοκρατική φωνή που είναι σε θέση να γίνει ο καταλύτης για την εξυγίανση της πολιτικής ζωής και την ανάπτυξη της χώρας», καταλήγει.

Σημειώνεται πως στις δηλώσεις του σήμερα στον ΑΝΤ1, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Η ΝΔ είναι ένα μεγάλο κεντροδεξιό κόμμα, αλλά οι εκλογές κερδίζονται από τον χώρο το κέντρου. Γι’ αυτό έχω κάνει γενναία ανοίγματα για να ζητήσουμε στήριξη από πολίτες που βλέπουν το αδιέξοδο και ψάχνουν μια πολιτική λύση στο πρόβλημα. Πιστεύω ότι οι εκλογές είναι η πολιτική λύση στο πρόβλημα».