Την ικανοποίησή του για την επαναλειτουργία του εργοστασίου ζάχαρης στην Ορεστιάδα, το οποίο επισκέφθηκε σήμερα, τη λειτουργία της σχολής αστυφυλάκων και την εκταμίευση από το υπουργείο Υποδομών κονδυλίου για την αποκατάσταση των αναχωμάτων, εξέφρασε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Ρήγας, ολοκληρώνοντας τη διήμερη περιοδεία του στο νομό.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Ρήγας τόνισε ότι ήταν προτεραιότητα η λειτουργία, μετά από ένα χρόνο που παρέμεινε κλειστό, ενός εργοστασίου με δυνατότητες να προσφέρει στην τοπική κοινωνία. Αναφορικά με το θέμα των πλημμυρών αναγνώρισε ότι τα αναχώματα δεν αποτελούν λύση και γι’ αυτό γίνονται ενέργειες και για διακρατική συμφωνία με τη Βουλγαρία αλλά και την Ευρωπαϊκή Ένωση, ώστε «ο ποταμός Έβρος να είναι ευλογία και όχι να δημιουργεί προβλήματα».

Ο Έβρος ήταν ο πρώτος σταθμός της πενθήμερης περιοδείας που θα πραγματοποιήσει σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη (Α.Μ.Θ). Ο στόχος της περιοδείας, σύμφωνα με τον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ διπλός. Πρώτον η επαφή με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή και η κοινωνία της Α.Μ.Θ και δεύτερον το μεγάλο άνοιγμα που θα γίνει ενόψει του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ προς την κοινωνία.