Δε θα αναχωρήσει τελικά σήμερα για Βρυξέλλες ο Ευ. Βενιζέλος καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να συναντηθεί εκ νέου με το κλιμάκιο της τρόικας στις 15:00 ενώ δύο ώρες αργότερα θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου για τα μέτρα του μεσοπρόθεσμου που συζητούνται αυτή την ώρα στον Κοινοβουλευτικό Τομέα Εργασίας Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ.

Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ότι δέχτηκε μεγάλη πίεση το πρωί από την τρόϊκα για ορισμένα μέτρα όπως είναι η εξίσωση του φόρου πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης και ότι ο ίδιος προσπάθησε να διαπραγματευτεί όσο το δυνατόν πιο σκληρά.

Ο υπουργός δεν έκανε ονομαστική αναφορά στον προκάτοχό του άφησε άφησε όμως  να εννοηθεί,  ότι το πρώτο μνημόνιο δεν λειτούργησε και ότι ακόμη και οι διορθωτικές αλλαγές που πρότεινε στους βουλευτές ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου δεν είχαν συμφωνηθεί με την τρόϊκα. 

Μεταξύ αστείου και σοβαρού είπε στους βουλευτές ότι δεν μπορεί να πάρει κάποια από τα μέτρα που ζητάει η Τρόϊκα και ότι θα μπορούσε ακόμα και να παραιτηθεί αλλά αυτός δεν είναι τρόπος πίεσης.