«Απ’ ό,τι φαίνεται κάθε μέρα, από τις αναθεωρήσεις του Μνημονίου, από το ότι η κυβέρνηση πέφτει έξω στους στόχους της, από την ύφεση, την ανεργία, τον πληθωρισμό, την ίδια την εκτέλεση του προϋπολογισμού, τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά», υποστήριξε ο τομεάρχης της ΝΔ, Κ. Χατζηδάκης, μιλώντας στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ 99,5.

Ο κ. Χατζηδάκης κάλεσε την κυβέρνηση να εφαρμόσει όσα έχει εξαγγείλει και να δώσει μεγαλύτερη σημασία στην ανάπτυξη «όχι γιατί ακούγεται ωραία η λέξη, ούτε γιατί η ανάπτυξη γίνεται εύκολα αύριο το πρωί ή γιατί η αναπτυξιακή πολιτική δεν έχει δυσάρεστες πτυχές, ιδιαίτερα σε σχέση με την απελευθέρωση των επαγγελμάτων κ.λπ., αλλά γιατί δεν υπάρχει άλλος δρόμος».

Σε ό,τι αφορά τις αποκρατικοποιήσεις και τον στόχο των 50 δισ. ο κ. Χατζηδάκης υποστήριξε πως «το 2010 ήταν η μόνη χρονιά, τα τελευταία χρόνια, με έσοδα μηδέν από αποκρατικοποιήσεις.

Ακυρώθηκαν πέντε δικά μας σχέδια, διότι τα θεωρούσαν νεοφιλελεύθερα, και στη συνέχεια τα τρία από τα πέντε επανεξαγγέλθηκαν. Προέβλεψαν έσοδα 2 δισ. ευρώ, αναθεώρησαν στο 1 δισ. και τώρα έχουμε μηδέν. Στη συνέχεια, προβλέπονται έσοδα 15 δισ. ευρώ την περίοδο 2011-2013.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου έδωσε συνέντευξη και είπε για 2 δισ. το 2012. Άρα, μένουν 13 δισ. το 2013. Το πράγμα -και δεν το λέω αντιπολιτευτικά- δεν πάει καλά. Και πρέπει να μπει ένας άνθρωπος, που θα τα χειριστεί αυτά τα πράγματα. Δεν μπορεί να λέμε ότι έχουμε ένα project των 50 δισ. και να μένει το πράγμα να το χειρίζονται ειδικοί γραμματείς ή τεχνοκράτες ή κάποιοι σύμβουλοι που ορίζονται καθυστερημένα».

Αναφερόμενος στην αντιπολιτευτική τακτική της ΝΔ σημείωσε ότι «υπάρχει μία ποιοτική διαφορά στην αντιπολίτευση, που ασκείται, τουλάχιστον τώρα, από εμάς σε σχέση με το ΠΑΣΟΚ που έρχονταν οι συνδικαλιστές του και έσπαγαν το γραφείο μου για την “Ολυμπιακή” και διαμαρτύρονταν στον ΟΛΠ με τον κ. Παπανδρέου για το ασφαλιστικό κ.λπ. Αυτά τελείωσαν. Πρέπει να καταλάβουμε πάνω απ’ όλα ότι είμαστε Έλληνες. Αν δεν το καταλάβουμε αυτό τώρα, δεν θα το καταλάβουμε ποτέ».