Τη σημασία της «ανάπτυξης δια μέσου της αναδιάρθρωσης της παραγωγικής μας βάσης» τόνισε υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Λούκα Κατσέλη στην πρώτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Δια Βίου Μάθησης και Σύνδεσης με την Απασχόληση που πραγματοποιήθηκε σήμερα.

Η υπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα μπορεί να κερδίσει το στοίχημα της ανάπτυξης, «αρκεί να ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας αξιοποιώντας τα τέσσερα μεγάλα πλεονεκτήματα τα οποία διαθέτει η χώρα: τη γεωγραφική θέση της, το πλούσιο απόθεμά της σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, το νησιωτικό χαρακτήρα και την πλούσια πολιτιστική μας κληρονομιά και δημιουργία και το ανθρώπινο δυναμικό μας».

Η Λ. Κατσέλη σημείωσε ότι «πρέπει να συνεργαστούμε όλοι μαζί, πολιτεία, εργοδότες, εργαζόμενοι, ώστε να κάνουμε αυτά τα συγκριτικά πλεονεκτήματα πηγή νέου πλούτου για τη χώρα μας» και υπογράμμισε ότι η προσπάθεια αυτή συνδέεται με τη συνεχιζόμενη εκπαίδευση και κατάρτιση μέσω της οποίας μπορεί να προετοιμαστεί και να αξιοποιηθεί σωστά το ανθρώπινο δυναμικό.

«Έχει υπολογιστεί», συνέχισε η Υπουργός, «ότι ένας νέος που τελειώνει το Πανεπιστήμιο ή το ΤΕΙ θα χρειαστεί στη ζωή του να αλλάξει ίσως επάγγελμα κάτω απ’ τις σημερινές συνθήκες τέσσερις και πέντε, αν όχι περισσότερες, φορές. Με την δια βίου μάθηση και τη συνεχιζόμενη κατάρτιση τον προετοιμάζουμε να προσαρμοστεί σε αυτές τις αλλαγές που γίνονται».