Στο τηλεφώνημα που έκανε στη γιατρό του Κέντρου Υγείας στη Μυτιλήνη, η οποία διαπιστώθηκε από τους ελέγχους ΕΟΠΥΥ και ΗΔΙΚΑ ότι έγραψε φάρμακα χιλιάδων ευρώ στον σύζυγο και τις δύο κόρες της, αναφέρθηκε το πρωί της Παρασκευής ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Αρχικά πήρα στο κινητό που είχε η ΗΔΙΚΑ και δεν το σήκωσε κανείς. Στη συνέχεια πήρα στο κέντρο υγείας, μίλησα με τον διευθυντή και μου έδωσε το τηλέφωνο για το σπίτι της. Κάλεσα εκεί, το σήκωσε ο σύζυγός της, μου είπε να την πάρω σε 5 λεπτά και τελικά το σήκωσε η ίδια», είπε ο υπουργός στον τηλεοπτικό σταθμό Action24.

«Δεν νομίζω να μην κατάλαβε γιατί την έψαχνα. Της είπα “αγαπητή γιατρέ, μου έχουν φέρει τα συστήματα κατά της απάτης, τους πρώτους σε παραβατικότητα γιατρούς και είστε η πρώτη με διαφορά”», συνέχισε ο κ. Γεωργιάδης.

«Βλέπω ότι έχετε γράψει τόσες χιλιάδες ευρώ φάρμακα στον κ. τάδε μόνο για τον Αύγουστο, τόσες χιλιάδες ευρώ φάρμακα σε μια κυρία 14 ετών και χιλιάδες ευρώ φάρμακα σε μια κυρία 12 ετών. Εκείνη μου “είναι ο σύζυγος και τα παιδιά μου”», είπε ακόμη ο κ. Γεωργιάδης.

Σύμφωνα με τον Άδωνι Γεωργιάδη, «μέχρι τότε βλέπαμε συνταγές που έγραφε από τις 9 το βράδυ έως τις 4 τα ξημερώματα, είτε στο σπίτι είτε στο κέντρο υγείας και βλέπαμε ότι συνταγογραφούσε φάρμακα αντίθετα μεταξύ τους που δεν τα δικαιολογούσε κανένα πρωτόκολλο».

Στο ερώτημα του υπουργού Υγείας γιατί έχει γράψει στη μεγάλη κόρη της τρεις διαφορετικές στατίνες, η γιατρός του απάντησε «έχει μια πάρα πολύ σοβαρή πάθηση αλλά μην ανησυχείτε δεν θα ξανασυμβεί». «Τότε εγώ της είπα “δεν ήξερα ότι έχω και θεραπευτική ικανότητα”. Κάπου εκεί είπε “ναι θα σας εξηγήσω” και της είπα “δεν χρειάζεται, θα τα πείτε όλα στις αρχές εγώ σας πήρα γιατί ήσασταν πρώτη στη λίστα».

Υπενθυμίζεται ότι βάσει των ανακοινώσεων του υπουργού Υγείας, την Τετάρτη, η εν λόγω γιατρός είχε «γράψει» συνολικά 705 σκευάσματα και 1.818 τεμάχια στον άνδρα της, τις δύο κόρες τους και τον εαυτό της.