Με ραγδαίο ρυθμό εξελίσσονται πλέον οι διαδικασίες στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς πριν από λίγο πέρασε η πρόταση για αποκλεισμό της υποψηφιότητας του Στέφανου Κασσελάκη από την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ψηφοφορία παρόντα ήταν 151 μέλη της ΚΕ, 12 εκ των οποίων αρνήθηκαν να ψηφίσουν απόφαση με ονομαστική αναφορά στον Στέφανο Κασσελάκη.

Υπενθυμίζεται ότι η ανακήρυξη των υποψηφιοτήτων είναι προγραμματισμένη για τις 24 Οκτωβρίου και μετά τη σημερινή απόφαση αυτή ο Στέφανος Κασσελάκης δεν μπορεί να καταθέσει υποψηφιότητα.

Με 138 ψήφους σε σύνολο 151 παρόντων πέρασε η απόφαση ότι δεν μπορεί να είναι υποψήφιος πρόεδρος ο Κασσελάκης για την διεκδίκηση της ηγεσίας του κόμματος. Η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής θα πάει στο Συνέδριο του κόμματος, όπου θα ληφθεί η τελεσίδικη απόφαση.

Η ανακήρυξη των υποψηφιοτήτων είναι προγραμματισμένη για τις 24 Οκτωβρίου και μετά τη σημερινή απόφαση ο Στέφανος Κασσελάκης δεν μπορεί να καταθέσει υποψηφιότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ψηφοφορία απείχαν τα μέλη της ΚΕ που πρόσκεινται στον Παύλο Πολάκη.

Το ερώτημα βέβαια είναι εάν το Συνέδριο που θα ακολουθήσει στις 7-8 Νοεμβρίου θα μπορεί να αποφασίσει διαφορετικά και να ανακηρύξει υποψήφιο τον Στέφανο Κασσελάκη.

Όσον αφορά στην πρόταση για διαγραφή του Στέφανου Κασσελάκη από το κόμμα, δεν τέθηκε σε ψηφοφορία.

Ο Σωκράτης Φάμελλος αμέσως μετά τη λήξη της ψηφοφορίας μίλησε για δύσκολη συνεδρίαση και προσπάθεια υπονόμευσης. «Περφρουρήσαμε το βασικό δικαίωμα κομμάτων αριστεράς να συνεδριάζουν τα κομματικά όργανα. Απαράδεκτο μέλη να δηλώνουν ότι απουσιάζουν, τόνισε επισημαίνοντας: «Η Κεντρική Επιτροπή πήρε μια πολύ δύσκολη απόφαση. Κάναμε ακόμη ένα βήμα συνθετικό παρότι υπήρξε προσπάθεια υπονόμευσης. Προχωράμε με τον οδικό χάρτη που έχουμε επιλέξει».

«Η σημερινή απόφαση της ΚΕ έσωσε την αξιοπρέπεια του κόμματος», δήλωσε εξερχόμενος ο Χρήστος Σπίρτζης.

Ο Γιάννης Μουζάλας κατέθεσε πρόταση για αποκλεισμό της υποψηφιότητας Κασσελάκη, ενώ νωρίτερα πρόταση παραπομπής του Στέφανου Κασσελάκη με το ερώτημα της διαγραφής κατέθεσε στην επιτροπή δεοντολογίας το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θύμιος Γεωργόπουλος.