«Επιβεβαιώθηκε ότι ήταν επιβεβλημένη αυτή η διαδικασία. Το βέβαιο είναι ότι έλεγαν και οι πέντε υποψήφιοι ότι, χρειάζεται αλλαγή στο ΠΑΣΟΚ», δήλωσε ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» για το αποτέλεσμα της χθεσινής ψηφοφορίας για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι, «ο κάθε υποψήφιος με τον δικό του τρόπο έλεγε πως το ΠΑΣΟΚ με τον Ανδρουλάκη έχει «ταβανιάσει» και χρειάζεται αλλαγή ηγεσίας».

«Το 50% πλην του κ. Δούκα είναι εκτός. Το ζητούμενο την επόμενη ημέρα είναι και το ερώτημα με τους 150.000 αν “θα πάμε σε μία από τα ίδια;” ή θα “δώσουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε κάτι άλλο”, είπε για το διακύβευμα της κάλπης του β’ γύρου.

Όσο αφορά το ποσοστό του Χάρη Δούκα στην Αθήνα – όπου αναδείχθηκε τρίτος σε ψήφους – ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ απάντησε πως, «από τη μέρα που εμφανίστηκε στην πολιτική σκηνή ο Δούκας, υπήρξε μια μεγάλη πίεση, ακόμα και από την κυβέρνηση. Να σας πω ακόμα πως, ο κ. Γερουλάνος είναι βουλευτής Α’ Αθηνών, η κ. Διαμαντοπούλου ήταν. Σε αυτό το κέντρο που υπήρξε μία μεγάλη πίεση, η επικαιρότητα ήταν “γιατί δήμαρχος και πρόεδρος” όμως σίγουρα δεν λέμε ποιος θα είναι δήμαρχος, αλλά πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ».