Άκυρο χαρακτηρίζει το ψήφισμα για την πρόταση της άρσης της εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη ο νομικός του σύμβουλος, Χαράλαμπος Πελέκης.

«Για το θέμα της πρότασης άρσης της εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη είχαμε μία μυστική ψηφοφορία, η οποία κατέληξε να είναι φανερή. Αυτό το γεγονός καθιστά άκυρο το συγκεκριμένο ψήφισμα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πελέκης, μιλώντας στο «Star».

Επιπλέον, αναφέρει ότι και το χθεσινό ψήφισμα στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, με το οποίο κηρύχθηκε έκπτωτος ο κ. Κασσελάκης, είναι επίσης άκυρο. «Δεν προβλέπεται, βάσει καταστατικού, τέτοια εξουσία σε αυτό το όργανο του κόμματος. Να σηκώνουν το χέρι τα μέλη και να ψηφίζουν», είπε ο νομικός σύμβουλος του κ. Κασσελάκη.

«Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν προσφεύγει στη Δικαιοσύνη, προς το παρόν, όμως, εάν τα πράγματα ξεφύγουν, είμαι σίγουρος πως θα πράξει τα δέοντα, προκειμένου να διασφαλίσει την ακεραιότητα και τη λειτουργία του κόμματος», υπογράμμισε ο Χαράλαμπος Πελέκης.

Ανάκληση της απόφασης της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ για τον Κασσελάκη ζητούν τα μέλη των Συντονιστικών 4 οργανώσεων στην Α’ Θεσσαλονίκης

Την ανάκληση της απόφασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τη μομφή σε βάρος του Στέφανου Κασσελάκη ζητούν, με ανάρτησή τους στο διαδίκτυο τα μέλη Συντονιστικών τεσσάρων από τις περίπου 35-40 οργανώσεις του κόμματος στην Α’ Θεσσαλονίκης.

Μιλούν, μεταξύ άλλων, για «μεθοδεύσεις που είχαν έναν και μόνον σκοπό, να εκπαραθυρώσουν και να εξοστρακίσουν τον μόλις πριν από ένα χρόνο εκλεγμένο από τη βάση πρόεδρο του κόμματος».

Πρόκειται για τα μέλη των Συντονιστικών των οργανώσεων Άνω Κέντρου, Κάτω Κέντρου, Λευκού Πύργου και Τριανδρίας.