Από τα Χανιά, ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλης Κατρίνης επισήμανε ότι «ένα πολιτικό σύστημα χωρίς αντιπολίτευση και χωρίς εναλλακτικό πόλο διακυβέρνησης, είναι πρόβλημα για τη δημοκρατία».

Μιλώντας σε πολίτες στην πόλη των Χανίων, τόνισε ότι ο κόσμος στρέφει πλέον το βλέμμα του στο ΠΑΣΟΚ και η ιστορική ευθύνη που έχει πλέον το ΠΑΣΟΚ δεν είναι να βάλει ως στόχο τη δεύτερη θέση αλλά να αναλάβει πρωτοβουλίες για μια Μεγάλη Παράταξη, για ένα κόμμα εξουσίας που θα κινητοποιήσει τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία που απαιτεί μεγάλες αλλαγές αλλά και ένα άλλο πρότυπο διακυβέρνησης με τον πολίτη στο επίκεντρο.

«Ο κ. Μητσοτάκης όχι μόνο έχασε, αλλά συνετρίβη από την κοινωνική αντιπολίτευση στις ευρωεκλογές, που πέτυχε ό,τι δεν μπόρεσαν να πετύχουν οι ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία αναζητά έκφραση, απαιτεί τη δημιουργία μιας Μεγάλης Παράταξης, και όχι κόμματα του 10 και του 15%. Η Μεγάλη Παράταξη δεν θα γίνει με τεχνητή συγκόλληση με το ΣΥΡΙΖΑ ή άλλες δυνάμεις, όπως πιστεύουν κάποιοι. Η Μεγάλη Παράταξη είναι κάτι πιο ευρύ, πιο μεγάλο και πιο δυνατό», τόνισε ο υποψήφιος πρόεδρος του Κινήματος.

«Η Μεγάλη Παράταξη θα περιλαμβάνει τους προοδευτικούς πολίτες, περιλαμβάνει τα 3,5 εκατομμύρια πολιτών που απείχαν γιατί δεν είχαν τι να ψηφίσουν, μπορεί να συμπεριλάβει ακόμα και παραδοσιακούς ψηφοφόρους της ΝΔ που δεν ταυτίζονται με τις καθεστωτικές πρακτικές της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη, τις πολιτικές εξυπηρέτησης των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων, τις υποκλοπές, τις υποχωρήσεις στα κυριαρχικά μας δικαιώματα».

Ο Μιχάλης Κατρίνης αναφέρθηκε επίσης στις μεγαλοστομίες που εκτοξεύονται από κάποιους που θεωρούν ότι μπορούν να νικήσουν μόνοι τους τη Νέα Δημοκρατία ή που αυτοχρίζονται ως «Πρωθυπουργήσιμοι» λέγοντας:

«Αρκετοί είναι αυτοί που λένε ότι θα νικήσουν τον κ. Μητσοτάκη, στα λόγια βεβαίως. Να θυμίσω ότι με αυτό το μήνυμα εξελέγη ο κ. Κασελάκης και είδαμε πως εξελίχθηκαν τα πράγματα. Ο κ. Μητσοτάκης δεν θα ηττηθεί από κάποιον που απλά λέει ότι μπορεί να τον νικήσει ή από κάποιον άλλο που φαντασιώνεται ή θεωρεί τον εαυτό του πρωθυπουργήσιμο. Η Νέα Δημοκρατία και ο κ. Μητσοτάκης θα φύγουν από την εξουσία όταν απέναντι τους βρεθεί μια Μεγάλη Παράταξη ένα μεγάλο κόμμα εξουσίας με συγκεκριμένο πρόγραμμα, με νέα και αξιόπιστα πρόσωπα. Όταν αυτή η Μεγάλη Παράταξη καταφέρει να κινητοποιήσει τη μεγάλη πλειοψηφία των δημοκρατικών πολιτών, τη μεγάλη πλειοψηφία αυτών που επέλεξαν την αποχή γιατί δεν είχαν τι να ψηφίσουν. Και όταν αυτοί οι πολίτες θα είναι οι πρωταγωνιστές και θα συμμετέχουν στη διαμόρφωση ενός προγράμματος που θα αποτελεί ένα Νέο Κοινωνικό Συμβόλαιο και θα περιλαμβάνει τους στρατηγικούς στόχους της χώρας και της ελληνικής κοινωνίας για τα επόμενα χρόνια. Όλοι αυτοί δεν θα μας ψηφίσουν επειδή απλά απογοητεύτηκαν από τον κ. Μητσοτάκη, έχουν μεγάλες απαιτήσεις, θέλουν να τους παρουσιάσουμε ένα συγκροτημένο σχέδιο διακυβέρνησης, απαιτούν πραγματική αντιπολίτευση και κρίνουν αυστηρά. Απαιτούν να συμμετέχουν και όχι μόνο να τους θυμόμαστε όταν ζητάμε τη ψήφο τους».