«Ένιωσα όπως θα ένιωθε κάθε άνθρωπος αν άκουγε κάποιον να μιλάει με τον τρόπο που μίλησε ο κ. Πολάκης. Αισθάνθηκα πολύ άβολα και δεν ήξερα σε ποιο κόμμα ήταν η γυναίκα στην οποία επιτέθηκε. Ή ήμουν η μοναδική γυναίκα ή υπήρχε άλλη μια στην επιτροπή. Κατά βάθος ντράπηκα για το επίπεδο της Βουλής, δεν περίμενα  ποτέ να ακουστούν αυτά τα λόγια προς κανέναν άνθρωπο. Ήταν ένα ξέσπασμα, μπορεί να ήταν κούραση, μπορεί να ήταν ένταση» είπε η Αθηνά Λινού, στην πρώτη δημόσια τοποθέτηση μετά το περιστατικό σε επιτροπή της Βουλής με πρωταγωνιστές την ίδια και τον Παύλο Πολάκη.

«Αν ο Πολάκης είναι αψύς από τα Χανιά, εγώ είμαι από την Καρδίτσα κι από αριστερή οικογένεια. Έμαθα να πολεμάω και να υπερασπίζομαι τον αδύναμο. Το μόνο που σκέφτηκα ήταν ότι έπρεπε να υπερασπιστώ αυτή τη γυναίκα που δεν μπορούσε να μιλήσει, βάση του κανονισμού της βουλής, και έκλαιγε. Και ξέσπασα» τόνισε.

«Δεν το φαντάστηκα ότι θα είχα πόλεμο με τον Πολάκη, αλλά δεν θα άλλαζα τη συμπεριφορά μου», επεσήμανε η κυρία Λινού.

Σε άλλο σημείο των δηλώσεων της, η Αθηνά Λινού ανέφερε ότι στη συνεδρίαση της Κ.Ο. που ακολούθησε και ανακοινώθηκε η διαγραφή του Πολάκη πήρε τον λόγο και δήλωσε: «ο Παύλος είναι φίλος μου και παραμένει φίλος μου».