Σε 14.000 ανέρχονται μέχρι στιγμής τα ζώα που έχουν θανατωθεί εξαιτίας της πανώλης των μικρών μηρυκαστικών, τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Τσιάρας σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΚΑΙ».

Την ίδια στιγμή, στη Ρουμανία, η οποία δήλωσε κρούσματα δέκα μέρες μετά από τη χώρα μας, οι θανατώσεις ζώων ξεπερνούν τις 200.000, όπως υποστήριξε ο αρμόδιος υπουργός.

Ο κ. Τσιάρας ζήτησε μία πιο υπεύθυνη στάση από την αξιωματική αντιπολίτευση αλλά και τη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων, ώστε να εκριζωθεί η πανώλη των μικρών μηρυκαστικών.

«Θα περίμενα μεγαλύτερη υπευθυνότητα από την αξιωματική αντιπολίτευση. Έχοντας η ίδια μια κυβερνητική θητεία θα περίμενα να καταλαβαίνει ποια είναι η πραγματικότητα, ποιες είναι οι δυνατότητες και τι μπορεί να γίνει», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Τσιάρας.

Παράλληλα εξήρε τη δουλειά που γίνεται στην Ελλάδα, η οποία χαρακτηρίστηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ως χώρα πρότυπο για τις υπόλοιπες χώρες στη διαδικασία αντιμετώπισης της νόσου.

Τέλος, σε ό,τι αφορά στην προέλευση της νόσου, σημείωσε ότι απαιτείται υπευθυνότητα και σοβαρότητα και συνέστησε να αναμένουμε τα αποτελέσματα της επίσημης επιδημιολογικής έρευνας.