Έργα εκσυγχρονισμού των λιμένων Σούδας και Στυλίδας εντάσσονται στο Ταμείο Ανάκαμψης, με αποφάσεις του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκου Παπαθανάση.

Συγκεκριμένα, εντάσσεται στο ΤΑΑ το έργο «Επιβατικός σταθμός λιμένα Σούδας- Ενδιάμεση φάση», συνολικού προϋπολογισμού 12.417.523 ευρώ, με αντικείμενο την ανέγερση νέου σταθμού επιβατών στο πλαίσιο ενός ενιαίου λειτουργικού συστήματος, σε καθολική ανάπτυξη με εσωτερική οργάνωση και εξυπηρετήσεις που παραπέμπουν σε αντίστοιχες αεροδρομίων (Τerminal).

Επίσης, εντάσσεται στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας το έργο «Εκβάθυνση διαύλου και λιμενολεκάνης στον λιμένα Στυλίδας», συνολικού προϋπολογισμού 10 εκατ. ευρώ, με στόχο την αναβάθμιση των παροχών τόσο του εμπορευματικού προβλήτα, όσο και των υπηρεσιών για τα αλιευτικά και για τα σκάφη αναψυχής.

Τα δύο έργα περιλαμβάνονται στον πυλώνα «Ιδιωτικές επενδύσεις και μετασχηματισμός της οικονομίας» του Εθνικού Σχεδίου «Ελλάδα 2.0». Υπουργείο ευθύνης και φορέας χρηματοδότησης για τα δύο έργα είναι το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.