Ούτε μια ημέρα δεν έχει αφήσει να πάει χαμένη ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης όσον αφορά στον στόχο που έχει θέσει για την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων αλλά και τον «πόλεμο» κατά της ακρίβειας.

Οι επισκέψεις του στα υπουργεία που άλλαξαν χέρια ολοκληρώθηκαν χθες με την σύσκεψη που έκανε στο υπουργείο Εργασίας και από εκεί διαβεβαίωσε τους πολίτες ότι ο στόχος για κατώτατο μισθό στα 950 ευρώ είναι εφικτός αλλά και πως στο τέλος του χρόνου θα δοθεί ξανά το έκτακτο βοήθημα στους συνταξιούχους που στερήθηκαν τις αυξήσεις λόγω της προσωπικής διαφοράς.

Όπως τόνιζαν στενοί του συνεργάτες, ακόμα και την ημέρα που είχε να αντιμετωπίσει ακόμα μια κρίση όπως αυτή που προκάλεσε ο Λευτέρης Αυγενάκης με την απαράδεκτη συμπεριφορά του ο πρωθυπουργός δεν άλλαξε τίποτα από το πρόγραμμά του δείχνοντας έτσι την προσήλωσή του για την επίτευξη όλων όσων έχει δεσμευθεί.

Σημείωναν ακόμα ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης διάβασε άμεσα το μήνυμα των ευρωεκλογών το οποίο αποτυπώθηκε και στην χθεσινή δημοσκόπηση της Metron Analysis με τη ΝΔ να παραμένει κυρίαρχη πολιτική δύναμη, με τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ να μην καρπώνονται τις όποιες απώλειες γεγονός που δείχνει ότι οι πολίτες τηρούν στάση αναμονής και περιμένουν να δουν χειροπιαστά αποτελέσματα για να επιστρέψουν στην γαλάζια παράταξη την οποία πίστεψαν πριν από έναν χρόνο.

Αναλύοντας την πρώτη δημοσκόπηση μετά τις ευρωεκλογές στο Μέγαρο Μαξίμου λένε ότι αυτό που προκύπτει είναι πως πάνω από 4 στους 10 πολίτες λένε ότι η μεγάλη αποχή ήταν στάση διαμαρτυρίας.

Κυριάκος Μητσοτάκης

«Η ακρίβεια είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας»

Ένα μεγάλο ποσοστό που φτάνει το 46% θεωρεί ότι η ακρίβεια είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας και επίσης ένα πιο μεγάλο ποσοστό που φτάνει το 65% δηλώνει ότι η χώρα κινείται σε λάθος κατεύθυνση.

Κρατούν στα θετικά ότι στην εκτίμηση ψήφου η ΝΔ έχει πάλι το 3 μπροστά και την χωρίζει τεράστια απόσταση από τον ΣΥΡΙΖΑ ενώ τόσο στην εκτίμηση όσο και στην πρόθεση ψήφου το κόμμα του Στέφανου Κασσελάκη νιώθει την καυτή ανάσα του ΠΑΣΟΚ.

Πιο αναλυτικά στην εκτίμηση ψήφου τα ποσοστά κατανέμονται ως εξής:

  • Νέα Δημοκρατία 30,4%
  • ΣΥΡΙΖΑ 13,8%
  • ΠΑΣΟΚ 12,9%
  • ΚΚΕ 9,9%
  • Ελληνική Λύση 9,2%
  • Πλεύση 5,7%
  • ΜέΡΑ25 3,2%
  • Φωνή Λογικής 3,1%
  • Νίκη 3%
  • Νέα Αριστερά 2,8%
  • Σπαρτιάτες 1,1%
  • Κόσμος 1%

Αυτό στο οποίο εστιάζουν πλέον στο Μέγαρο Μαξίμου καθώς ο χρόνος τρέχει είναι το πρόγραμμα της ΔΕΘ. Εκεί, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ξεδιπλώσει πιο αναλυτικά το σχέδιό του έως το 2027 και στην κυβέρνηση γνωρίζουν καλά ότι το κοινωνικό πρόσημο πρέπει να είναι ισχυρό έτσι ώστε να κερδίσει πίσω τον κόσμο που έχασε στις ευρωεκλογές και ο οποίος ακόμα της παρέχει «ψήφο εμπιστοσύνης» αλλά περιμένει απτά αποτελέσματα και μετρημένο λόγο σε τομείς όπως η οικονομία, η υγεία, η παιδεία, οι συγκοινωνίες, τον εκσυγχρονισμό του κράτους.

Το επόμενο διάστημα θα έρθουν αρκετά νομοθετήματα προς αυτή την κατεύθυνση ενώ μια μικρή αχτίδα αισιοδοξίας δίνει η έρευνα του ΙΕΛΚΑ που είδε χθες το φως της δημοσιότητας και καταδεικνύει ότι οι τιμές στα τρόφιμα μεν δεν πέφτουν αισθητά αλλά δεν συνεχίζεται ο καλπασμός τους.