Τις εκτιμήσεις των exit polls αλλά και τη μεγάλη αποχή από τις κάλπες σχολίασε ο Παύλος Χρηστίδης ο οποίος εκπροσώπησε το ΠΑΣΟΚ στο πλατό της πολιτικής εκπομπής του Open για τις ευρωεκλογές το βράδυ της Κυριακής (09/06).

«Η μεγάλη εικόνα είναι ότι έχουμε μια πολύ μεγάλη άνοδο της ακροδεξιάς συνολικά. Αυτό είναι κάτι που μας προβληματίζει γενικά, και ακόμα περισσότερο μας προβληματίζει αυτό που γίνεται με την αποχή στην πατρίδα μας. Είναι κάτι το οποίο εμένα προσωπικά, μου δημιουργεί πολύ αρνητικά συναισθήματα γιατί νιώθω ότι και εγώ με την συμμετοχή μου στα πράγματα, δεν κατάφερα να πείσω όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους να ψηφίσουν» σχολίασε αρχικά ο Παύλος Χρηστίδης.

Στην συνέχεια, μιλώντας για τις τηλεοπτικές του εμφανίσεις, έκανε την αυτοκριτική του σχολιάζοντας: «Να δούμε και τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να γίνεται ο δημόσιος διάλογος. Είδαμε πάρα πολλές κοκορομαχίες. Το λέω γιατί έχω νιώσει πάρα πολλές φορές, και σε αυτή την προεκλογική περίοδο πως πολλές τηλεοπτικές μου εμφανίσεις, ήταν εμφανίσεις της ατάκας. Ενώ έπρεπε να συζητήσουμε πολύ περισσότερο για τα ζητήματα που αφορούν την Ευρώπη, την ακρίβεια, την αισχροκέρδεια, τον τρόπο με τον οποίο κινείται η Ευρώπη μετά την κρίση στην Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή. Το δεύτερο που θέλω να κάνω είναι να ευχαριστήσω τους χιλιάδες εκείνους που ψήφισαν το ΠΑΣΟΚ».