Στη δική του παρέμβαση ενόψει των ευρωεκλογών της Κυριακής προβαίνει ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής και ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Απόστολος Κακλαμάνης. Όπως αναφέρει σε δήλωσή του, αυτή τη στιγμή το Κίνημα αποτελεί την πιο σοβαρή και υπεύθυνη αντιπολίτευση ενώ η τυχόν αποχή θα σημάνει και ανοχή προς την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Αναφέρει χαρακτηριστικά: « Ο ελληνικός λαός και η πατρίδα μας, αντιμετωπίζουν πολλά και σοβαρά προβλήματα που διάφοροι κυνικοί ή ηττοπαθείς χαρακτηρίζουν ανύπαρκτα και διάφοροι κήρυκες της στασιμότητας, ανυπέρβλητα. Στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Αρκεί να λειτουργεί. Κι αυτό δεν είναι υπόθεση των αρχόντων και εχόντων, αλλά κάθε πολίτη της Δημοκρατίας.

Τα αποτελέσματα των εκλογών της 9ης Ιουνίου 2024 θα αποτελέσουν πρόκριμα των εθνικών εκλογών του 2027. Εδώ και τώρα, το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, με τη σταθερή και συνεχή επάνοδό του στη συνείδηση του βασανισμένου λαού μας, αποτελεί την πιο σοβαρή και υπεύθυνη αντιπολίτευση σήμερα και θα χτυπήσει αύριο με τη δύναμη του λαού το μάνταλο της κυβέρνησης, ως αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση εξουσίας».

Και συνεχίζει: «Η αποχή, είναι ανοχή στη ΝΔ και διπλή ψήφος στην πολιτική και κοινωνική αγυρτεία. Τα εκατομμύρια των προοδευτικών και δημοκρατικών πολιτών που πίστεψαν προχθές στην «Αριστερά» του ΣΥΡΙΖΑ του κ. Τσίπρα και εξαπατήθηκαν και χθες πίστεψαν στη Δεξιά της ΝΔ του κ. Μητσοτάκη και παραμένουν σήμερα απογοητευμένοι στην πόρτα της αποχής, καλούνται να επιστρέψουν στο φυσικό ιδεολογικό, πολιτικό και κοινωνικό τους χώρο, της μεγάλης δημοκρατικής μας παράταξης.

Αυτήν εκφράζει και εκπροσωπεί επαξίως το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής και ο Πρόεδρός του Νίκος Ανδρουλάκης. Την Κυριακή δίνουμε όλοι και όλες το παρόν στις κάλπες για το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής και το καλύτερο αύριο κάθε γενιάς του λαού μας».