Την προεκλογική του ομιλία στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησε ο Στέφανος Κασσελάκης ενόψει των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου.

Σε αυτήν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, όπως είχε δεσμευτεί, παρουσίασε «την περιουσιακή του κατάσταση» καθώς, όπως είπε: «σε εσάς λογοδοτώ, στον ελληνικό λαό».

«Βλέπετε πίσω μου τα στοιχεία για όλο το 2023», ανέφερε δείχνοντας σε γιγαντοοθόνη. «Τα στοιχεία αφορούν εμένα και τον Τάιλερ», σημείωσε ο ίδιος, ενώ, απευθυνόμενος στους αντιπάλους του, τους κάλεσε να χτυπήσουν τον ίδιον! «Χτυπήστε εμένα», είπε.

Αμέσως μετά εξήγησε σχετικά με τις δύο εταιρείες που φαίνονταν στη δήλωση: «Βλέπετε ότι έχω συμμετοχή σε δύο εταιρείες, η μία εταιρεία, η αλλοδαπή, μεταβιβάστηκε στις αρχές του 2024». Παράλληλα, κάλεσε τον πρωθυπουργό να παρουσιάσει και εκείνος τα στοιχεία του για το 2023. «Τώρα, πριν τις ευρωεκλογές. Να ξέρουμε πόσα ακίνητα ακόμη προστέθηκαν στη Μονόπολη των ακινήτων του».

«Εγώ ήμουν επιχειρηματίας στην Αμερική, με τον ιδρώτα μου βγήκαν αυτά τα χρήματα», τόνισε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «Κύριε πρωθυπουργέ, μπορεί να έχετε πανεύκολο το ψέμα, αλλά υπάρχει και κάτι που λέγεται αξιοπρέπεια. Ενημερώνω, λοιπόν, όλο αυτό το σάπιο σύστημα. Δεν σας επιτρέπω να με σπιλώσετε. Η λάσπη σας επιστρέφεται».

«Κανένας σε αυτό το σάπιο σύστημα δεν τους ρωτάει: “πόθεν όλα αυτά;”. Οι λύκοι κατηγορούν το πρόβατο», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, συμπληρώνοντας πως «καμιά φορά το δίκαιο νικάει».