Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Καλημέρα» με τον Δημήτρη Οικονόμου η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως παρουσίασε στοιχεία για την πορεία της επιστολικής ψήφου, ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου.

«Μέχρι στιγμής έχουν ζητήσει να ψηφίσουν με επιστολική ψήφο 202.000 εκλογείς. Ήδη πάνω από 180.000 πολίτες έχουν παραλάβει το εκλογικό υλικό και έχουν φτάσει στις κάλπες πάνω από 12.000 ψήφοι» τόνισε. Η υπουργός Εσωτερικών επισήμανε ότι φυλάσσονται όπως έχει προβλεφθεί και θα ανοίξουν μόλις κλείσουν οι κάλπες στις 9 Ιουνίου.

«Αυτοί οι 202.000 εκλογείς έχουν εγγραφεί από 128 διαφορετικές χώρες. Το πιο συγκινητικό είναι ότι ο φάκελος πάει και βρίσκει τους Έλληνες σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Στις 90 από τις 128 χώρες δεν λειτούργησε εκλογικό τμήμα στις τελευταίες εθνικές εκλογές γιατί δεν υπήρξε ο απαιτούμενος αριθμός εκλογέων. Άρα, αυτοί οι συμπατριώτες μας δεν θα είχαν άλλον τρόπο να ψηφίσουν εάν δεν υπήρχε η επιστολική ψήφος» σημείωσε για να υπογραμμίσει τη σημασία της επιστολικής ψήφου και δεσμεύτηκε πως η κυβέρνηση θα επιδιώξει την καθιέρωσή της και στις εθνικές εκλογές.

Η κυρία Κεραμέως είπε ότι αναμένει τη απάντηση από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού για την υπόθεση της κυρίας Ασημακοπούλου και τόνισε πως «δεν έγινε ποτέ καμία διάρρηξη στο υπουργείο Εσωτερικών». «Ο αγώνας για τη διαρκή προστασία προσωπικών δεδομένων είναι διαρκής, μεγάλος και καθημερινός» πρόσθεσε .