Με μικρό κάταγμα στη γνάθο φέρεται να διαγνώστηκε από το ιατρείο της Βουλής ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Βασίλης Γραμμένος, μετά την επίθεση που δέχτηκε από τον ανεξάρτητο βουλευτή, εκλεγμένο με τους Σπαρτιάτες, Κωνσταντίνο Φλώρο.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής έχει συλληφθεί και έχει πάρει πλέον τον δρόμο προς το αυτόφωρο. Η δίωξη θα γίνει με το άρθρο 157 του Ποινικού Κώδικα, που αναφέρει πως η βιαιοπραγία κατά βουλευτή κατά την άσκηση των καθηκόντων του επισύρει ποινή μέχρι και 10 ετών.

Ο πρόεδρος της Βουλής επέβαλε την ανώτατη ποινή που μπορεί να επιβληθεί από τη Βουλή, όμως δεν υπάρχει διαδικασία άρσης της ασυλίας, καθώς παρακάμπτεται με την ενεργοποίηση του άρθρου 157 του Ποινικού Κώδικα. Το χτύπημα που δέχθηκε ο Βασίλης Γραμμένος φέρεται, σύμφωνα με το «Star», να του έχει προκαλέσει μικρό κάταγμα στη γνάθο και έχει μεταφερθεί στο ΓΝΑ.

Στη ΓΑΔΑ ο Κ. Φλώρος

Ο δράστης, ανεξάρτητος βουλευτής, Κωνσταντίνος Φλώρος, μεταφέρθηκε με αυτοκίνητο στη ΓΑΔΑ και οδηγήθηκε στον 6ο όροφό της. Θα δώσει κατάθεση, θα δακτυλοσκοπηθεί και το απόγευμα θα οδηγηθεί στην Ευελπίδων.

Στη ΓΑΔΑ έχουν φτάσει τόσο η συνήγορός του, Βάσω Πανταζή, όσο και ο πρόεδρος των Σπαρτιατών, Βασίλης Στίγκας, από τους οποίους, όμως, ο Κωνσταντίνος Φλώρος έχει ανεξαρτητοποιηθεί από τον Φεβρουάριο.

Σε δηλώσεις του, μετά το συμβάν, ο ανεξάρτητος βουλευτής ξεκαθάρισε ότι δεν μετανιώνει για την πράξη του, ενώ δηλώνει πως βρισκόταν σε άμυνα. «Δεν επιτρέπω σε κανέναν ειδικά τη μητέρα μου, που είναι ό,τι πιο ιερό έχω σε όλο τον κόσμο, να την πιάνει στο στόμα του. Με χειρονομίες, με κ…, μου έλεγε «εσένα θα σε γ… και σένα και τη μανούλα σου» και θα σας πάω με χειροπέδες μέσα. Τι δουλειά έχουν όλα αυτά στο κοινοβούλιο;

Αμύνθηκα. Πάνω σ’ αυτό. Είναι και ο αστυνομικός, μάρτυρας. Γιατί ο κ. Γραμμένος με έσπρωξε, με απώθησε με σκοπό να μπει στην αίθουσα. Μια χαρά είναι, τίποτα δεν έπαθε, απλά τον έριξα κάτω. Όταν κάποιος μου βρίζει τη μητέρα, δεν μετανιώνω για οτιδήποτε κάνω».

Πατέρας Φλώρου: Αυτή τη γλώσσα χρησιμοποιούν

«Έχουμε γίνει το πρόσωπο της ημέρας. Ο Βελόπουλος ενοχλήθηκε με την άρση της ασυλίας. Προκάλεσαν το επεισόδιο στον γιο μου γιατί είναι μάρτυρας στη μήνυση εναντίον του. Αυτή τη γλώσσα χρησιμοποιούν πάντα. Τι περιμένετε από τέτοιους ανθρώπους;» δήλωσε ο πατέρας του Κωνσταντίνου Φλώρου, που βρέθηκε στη ΓΑΔΑ για τον γιο του.

Καταδικάζουν τα κόμματα

«Ενώνουμε τη φωνή μας με τον πρόεδρο της Βουλής απέναντι στο άθλιο αυτό περιστατικό», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Θάνος Πλεύρης.

«Οι δημοκρατικοί πολίτες πρέπει να είναι σε εγρήγορση και να απομονώσουν ακροδεξιές, φασιστικές αντιλήψεις, θέσεις και συμπεριφορές», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Διονύσης Καλαματιανός, ο οποίος συμφώνησε με την επιβολή πειθαρχικών μέτρων κατά του Κ. Φλώρου.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα όχι μόνο τη σωματική βία αλλά και όσους παραινούν σε άσκηση σωματικής βίας εις βάρος Βουλευτών», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος.

«Ο φασισμός και η ακροδεξιά δεν αντιμετωπίζονται με νομικά τερτίπια, αλλά πρέπει ο λαός να τον τσακίσει και να τον στείλει στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης.

«Το σημερινό περιστατικό υπενθυμίζει τι είναι, πώς λειτουργούν και τι πρεσβεύουν οι πολιτικές δυνάμεις της άκρας δεξιάς και του φασισμού», είπε η βουλευτής της Νέας Αριστεράς, Μερόπη Τζούφη.

Σε καταδίκη του περιστατικού προχώρησε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Σπαρτιατών, Βασίλης Στίγκας, καλώντας τον πρόεδρο της Βουλής να δοθεί στον συγκεκριμένο βουλευτή η μεγαλύτερη δυνατή ποινή, «ώστε, να μην υπάρχουν τέτοια άθλια περιστατικά εδώ μέσα».

«Τέτοια γεγονότα είναι τα επίχειρα της συγκεκριμένης παιδείας, που έχουμε σήμερα στα σχολεία μας», είπε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νίκης, Δ. Νατσιός: «Όταν τα μήλα είναι ξινά, δεν φταίνε τα μήλα, αλλά φταίνε οι μηλιές. Και μηλιές είναι και οι γονείς, είναι και οι δάσκαλοι, είναι και οι πολιτικοί», είπε ο κ. Νατσιός.