Διαψεύδει τα όσα υποστήριξε η βρετανική πλευρά για «αιφνιδιασμό» από τη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο BBC και τον τρόπο που έθεσε το θέμα των Γλυπτών του Παρθενώνα, ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του Έλληνα πρωθυπουργού, Δημήτρης Τσιόδρας σε δηλώσεις του στο MEGA.
Ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη απέδωσε την κίνηση αυτή του Βρετανού πρωθυπουργού, στα χαμηλά δημοσκοπικά του ποσοστά και στην προσπάθεια να «εξυπηρετήσει τη συντηρητική πλευρά, του συντηρητικού κόμματος».
«Δεν θα μπω στα εσωτερικά της βρετανικής πολιτικής σκηνής, καταλαβαίνω ότι είναι εξαιρετικά στριμωγμένος, οι δημοσκοπήσεις καταγράφουν σημαντικό προβάδισμα των Εργατικών. Πρέπει να πούμε ότι τα τελευταία χρόνια έχει γίνει μια επίμονη δουλειά. Ο Σούνακ με τον χειρισμό που έκανε μάλλον ενισχύει την παγκόσμια τάση προκειμένου τα Μάρμαρα να επιστρέψουν στην Αθήνα.
Νομίζω ότι ήθελε να εξυπηρετήσει τη συντηρητική πλευρά, του συντηρητικού κόμματος. Ήξερε ότι το θέμα θα τεθεί, όπως τίθεται από όλες τις ελληνικές κυβερνήσεις, ήταν ενήμερη η βρετανική κυβέρνηση. Δεν υπήρχε περίπτωση ο πρωθυπουργός στη συνέντευξη να μην εκφράσει την ελληνική θέση. Εδώ υπάρχει ένας τρόπος για να επιστρέψουν. Ο τρόπος είναι η διαπραγμάτευση».
Παράλληλα για την προεργασία που έχει κάνει η ελληνική κυβέρνηση, ο Δημήτρης Τσιόδρας, σημείωσε «Τα Γλυπτά είναι μοναδικό στοιχείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Καταλαβαίνω την ανησυχία κάποιων. Το επιχείρημα του πρωθυπουργού με τη Μόνα Λίζα ήταν πολύ ισχυρό. Υπάρχει ένα καινούργιο μουσείου της Ακρόπολης που μπορεί να τα φιλοξενήσει.
Γίνονται διαπραγματεύσεις, όλο αυτό το διάστημα, επίμονες, δύσκολες. Το έχουμε βάλει στην UNESCO, υπάρχουν ψηφίσματα θετικά, υπάρχει διεθνής πίεση. Είχε γίνει ολόκληρη ιστορία ότι ο Μητσοτάκης θα το χρησιμοποιήσει προεκλογικά. Ελπίζω με πολύ προσεκτική δουλειά θα μπορέσουμε να καταλήξουμε σε μια συμφωνία. Άλλωστε ο κ. Σούνακ, δεν ξέρω ποια θα είναι η βούληση του βρετανικού λαού, δεν είναι αυτός που κατ’ ανάγκη θα κρίνει την τύχη των Γλυπτών του Παρθενώνα.
Προφανώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν επρόκειτο να συναντηθεί με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό. (σ.σ. Ο Σούνακ) Επικρίνεται έντονα και από τα βρετανικά Μέσα και από τον διεθνή Τύπο και γι’ αυτό θεώρησαν κάποιοι από τη Downing Street ότι έπρεπε να πουν ότι είχε συμφωνηθεί ότι δεν θα τεθεί το θέμα».