Για αύριο στις 16:00 το απόγευμα προγραμματίστηκε η νέα συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία με αντικείμενα συζήτησης αφενός τον προγραμματισμό του κόμματος και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας την επόμενη περίοδο και αφετέρου την «πρόταση του Προέδρου για συγκρότηση άτυπου Πολιτικού Κέντρου» όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Ωστόσο άγνωστο παραμένει αυτή τη στιγμή το εάν και κατά πόσο θα δώσει το παρών στη συνεδρίαση και η Ομάδα των «6+6» που πρόσκεινται στην Έφη Αχτσιόγλου και έχουν αποφασίσει να αποχωρήσουν από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά δεν το έχουν πράξει μέχρι στιγμής.

Το κλίμα ούτως ή άλλως δεν είναι καλό και οι επικρίσεις για τον τρόπο που προεδρεύει ο Στέφανος Κασσελάκης εξακολουθούν να υφίστανται, ενώ νωπή είναι και η δημόσια σύγκρουση του Παύλου Πολάκη με την Σία Αναγνωστοπούλου. Το πιθανότερο είναι η κα Αχτσιόγλου και οι βουλευτές που πρόσκεινται στην ίδια να μην παραστούν στην αυριανή συνεδρίαση, στέλνοντας έτσι με τον τρόπο τους το δικό τους μήνυμα. Ωστόσο οι τελικές αποφάσεις θα παρθούν εντός των επομένων ωρών.