Απόλυτα έτοιμος μετά τον πρόσφατο τραυματισμό του, δήλωσε πως είναι ο Τζόρτζιο Κιελίνι στη συνέντευξη τύπου που παρέθεσε αμέσως μετά την απογευματινή προπόνηση της εθνικής Ιταλίας, το απόγευμα της Τετάρτης. Τόνισε πως ανυπομονεί να αντιμετωπίσει την πρωταθλήτρια Ευρώπης και κόσμου, Ισπανία, αναγνωρίζοντας πως είναι μια δύσκολη αρχή και για τις δύο ομάδες.

«Το πρώτο παιχνίδι απέναντι στην Ισπανία είναι δύσκολο και κρίσιμο. Όλοι ξέρουν την αξία της αντιπάλου μας, αλλά θα πρέπει και εκείνοι να μας φοβούνται. Είμαστε η Ιταλία και θα κάνουμε το παιχνίδι μας.» Με αυτές τις λέξεις σκιαγράφησε το πρώτο ματς, σημειώνοντας πάντως πως δεν πρόκειται να στήσουν «οδοφράγματα» για να αντιμετωπίσουν τις επιθέσεις των «φούριας ρόχας».

Η επίσκεψη της αποστολής της Ιταλίας στο Άουσβιτς δεν μπορούσε να αφήσει αδιάφορο τον διεθνή αμυντικό. «Ήταν συγκλονιστικό αυτό που ζήσαμε. Το να μιλάς με ανθρώπους που επέζησαν από αυτή την κόλαση, απλά δεν περιγράφεται. Είναι δύσκολο για εμάς να κατανοήσουμε τι πέρασαν όλοι αυτοί. Εμείς μάθαμε μέσα από τα βιβλία και τον κινηματογράφο όσα φρικτά έγιναν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.» Μετά από αυτήν την εμπειρία, η στάση του απέναντι στο ρατσισμό ποια θα είναι; «Είμαστε ενάντια σε κάθε μορφή ρατσισμού. Μετά από αυτή την επίσκεψη, θα είμαστε ακόμα πιο αυστηροί. Καμιά ανοχή σε κάθε μορφή διάκρισης και κοινωνικού ρατσισμού.»

Αναφερόμενος στο αγωνιστικό πλάνο της ομάδας, ο Κιελίνι υποστήριξε πως δύσκολα θα αλλάξουν σύστημα στην άμυνα, αφού παίζουν εδώ και χρόνια με τέσσερις αμυντικούς. « Δεν νομίζω πως ο Πραντέλι έχει αποφασίσει να παίξουμε με τρεις στην άμυνα. Αν πάντως στηρίξει αυτή την επιλογή, ο Ντε Ρόσι είναι ο καταλληλότερος για κεντρικός», κατέληξε.

Κλείνοντας τη συνέντευξη δεν παρέλειψε να στείλει και ένα μήνυμα συμπαράστασης στους σεισμόπληκτους της Ιταλίας, προσκαλώντας τους φιλάθλους να υποστηρίξουν οικονομικά όσους έχουν ανάγκη.

Πηγή: sport-fm.gr