Αισιόδοξος ότι η εθνική Ιταλίας μπορεί να φτάσει μέχρι την ημιτελική φάση του Euro 2012 εμφανίστηκε ο Σάντρο Ματσόλα, μιλώντας στην εφημερίδα «Domenica Sportiva». Ο θρύλος του ιταλικού ποδοσφαίρου ανέλυσε την εικόνα των «ατζούρι» στο πρόσφατο φιλικό με την Ρωσία και ηττήθηκαν με σκορ 3-0 στην Ελβετία.

«Χρειάζεται να κοιτάξουμε το κλίμα κατά το οποίο παιζόταν το παιχνίδι στη Ζυρίχη. Η εθνική επηρεάστηκε από τα όσα είχαν συμβεί εκείνο το διάστημα, αν και δεν φαινόταν σωστό φυσικά. Είχαν δημιουργήσει δύο ευκαιρίες για γκολ σε ολόκληρο το παιχνίδι η άμυνα ήταν απαράδεκτη», ανέφερε αρχικά ο παλαίμαχος μεσοεπιθετικός.

Στη συνέχεια, ο 69χρονος άνδρας τόνισε: «Νομίζω ότι ο Αντρέα Πίρλο είναι σε θέση να κάνει περισσότερα, όταν είναι σε κέντρο με πέντε παίκτες. Άσχετα με τα όσα είδαμε στο φιλικό με τη Ρωσία, η Ιταλία μπορεί να φτάσει στα ημιτελικά της διοργάνωσης».

Καταλήγοντας, ο Ματσόλα μίλησε για το παιχνίδι της πρεμιέρας με την Ισπανία: «Είναι ότι το πρώτο παιχνίδι είναι με την Ισπανία. Δεν έχουμε κάτι να χάσουμε και είναι μία καλή ευκαιρία να αποδείξουμε τις πραγματικές δυνατότητες της Ιταλίας».

Πηγή: sport-fm.gr