Αν οι παίκτες της Εθνικής Γαλλίας θέλουν να πάρουν πριμ για τη συμμετοχή τους στο ερχόμενο Euro στα γήπεδα της Ουκρανίας και της Πολωνίας, οφείλουν να περάσουν από τη φάση των ομίλων και να φτάσουν, τουλάχιστον, στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Αυτή ήταν η απόφαση που πάρθηκε και ανακοίνωσε ο πρόεδρος της γαλλικής ομοσπονδίας, Νοέλ λα Γκραέ.

Πιο συγκεκριμένα, η πιθανή πρόκριση στους «8», θα αποφέρει στον κάθε διεθνή από 100.000 ευρώ. Αν προχωρήσουν στα ημιτελικά της διοργάνωσης, θα γίνουν πλουσιότεροι κατά 50.000 ευρώ επιπλέον, ενώ αν είναι φιναλίστ στον μεγάλο τελικό, θα μπουν στους λογαριασμούς τους ακόμα 70.000 ευρώ. Τέλος, οι «τρικολόρ» θα γίνουν πλουσιότεροι κατά 100.000 ευρώ, εφόσον επιστρέψουν στη Γαλλία με το τρόπαιο στις αποσκευές τους.

Συνολικό ποσό 320.000 ευρώ στον κάθε ποδοσφαιριστή. Διόλου ευκαταφρόνητο για έξι παιχνίδια συνολικά.

«Οι διαπραγματεύσεις έγιναν κάτω από πολύ καλό κλίμα. Συμφωνήσαμε ότι, αν δεν προκριθούμε στα προημιτελικά, δεν θα υπάρξουν μπόνους. Σίγουρα, όμως, αν περάσουμε στους ‘8’ και συνεχίσουμε, θα είμαστε αντικειμενικά πιο γενναιόδωροι από προηγούμενες φορές», ήταν τα λόγια του «ισχυρού» άνδρα της ομοσπονδίας.

Πηγή: sport-fm.gr