Από την Θεσσαλονίκη σήμερα η ΝΔ ξεκινά την αντίστροφη μέτρηση για τις κάλπες της Κυριακής με κεντρική ανοιχτή ομιλία του Α. Σαμαρά στην πλατεία της ΧΑΝΘ παρόντος και του Κ. Καραμανλή.

Στόχος η μέγιστη συσπείρωση των ψηφοφόρων της ΝΔ και κυρίως των ψηφοφόρων που απομακρύνθηκαν το 2009 αλλά παρέμειναν στις παρυφές του κόμματος.

Σύμφωνα με τους επιτελείς της Συγγρού στην τελική αυτή φάση ο Α. Σαμαράς θα επιμείνει στο θέμα της αποσταθεροποίησης από το ενδεχόμενο πολυκερματισμού του πολιτικού συστήματος επιμένοντας στην ανάγκη αυτοδύναμης κυβέρνησης και αποκηρύσσοντας τις συμμαχικές κυβερνήσεις.

Πάντως με δεδομένο ότι οι προβλέψεις για τις μετακινήσεις ψηφοφόρων προς τα δύο μεγάλα κόμματα δεν είναι θεαματικές το επιτελείο της Συγγρού φαίνεται να εγκαταλείπει την λογική της μετωπικής επίθεσης κατά πάντων -δεν απέδωσε τα αναμενόμενα ούτε η πολεμική κατά Καμμένου και Τσίπρα-και να επικεντρώνεται στην θετική πρόταση διακυβέρνησης της ΝΔ για την έξοδο από την κρίση.

Σε αυτή τη πρόταση θα επιμείνει ο Α. Σαμαράς σήμερα στην Θεσσαλονίκη αύριο και στην κεντρική ομιλία του Προέδρου της ΝΔ στο Ζάππειο και την Παρασκευή στην Αλεξανδρούπολη όπου θα κλείσει την προεκλογική του εκστρατεία.