Η Valentina Vezzali έχει έξι χρυσά μετάλλια στην Ξιφασκία. Στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου πέρυσι απέσπασε ένα χρυσό και ένα χάλκινο μετάλλιο. Τώρα η Valentina αποφάσισε να κατέβει στην πολιτική, σαν υποψήφια με το κόμμα του Μάριο Μόντι, τη Λίστα του Μόντι, όπως ονομάζεται.

Ο τεχνοκράτης τραπεζίτης, αφού διετέλεσε για 18 μήνες πρωθυπουργός της Ιταλίας διαδεχόμενος το Σίλβιο Μπερλουσκόνι, διεκδικεί τώρα την ψήφο των Ιταλών στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.

Η Valentina λοιπόν συνάντησε το Valentino πρόσφατα και η συνάντησή τους έδωσε απρόσμενα τροφή σε ένα σωρό ρεπορτάζ. Αιτία; Οι δηλώσεις του Rossi για τις εκλογικές του συνήθειες και η αντίδραση της Vezzali.

Αυτά συνέβησαν σε συνέντευξη που παραχώρησαν αμφότεροι στην εφημερίδα Gazzetta dello Sport. Ερωτηθείς αν ψηφίζει ο Rossi απάντησε: «Επέστρεψα στην Ιταλία το 2007, αλλά την τελευταία φορά δεν ψήφισα. Η γνώμη μου για την κατάσταση είναι αρνητική και ίσως ούτε τώρα ψηφίσω, γιατί δεν εμπιστεύομαι κανέναν τους. Δεν πάμε καθόλου καλά και δεν έχει κανένα νόημα να ψηφίσω τον οποιονδήποτε. Το σύστημα χρειάζεται κάθαρση».

«Λυπάμαι που ο Valentino Rossi δήλωσε πως δεν θα ψηφίσει», σχολίασε η Vezzali. «Είναι ένας τρόπος σκέψης πολύ διαδεδομένος ανάμεσα στους νέους. Το δικαίωμα στην ψήφο κατακτήθηκε από τους γονείς και τους παππούδες μας και πρέπει να διατηρηθεί. Πιστεύω πως η απολιτική στάση δεν αποτελεί το εργαλείο για να επανακτήσει η χώρα την εμπιστοσύνη της».

«Ο Valentino θα πρέπει να ψηφίσει το άτομο που αντικατοπτρίζει καλύτερα τις ιδέες και τις αξίες του, όποιο κι αν είναι αυτό. Για μια προσωπικότητα του αθλητισμού που αποτελεί σύμβολο για τη νεολαία, η αποχή από τις εκλογές σημαίνει την ύψωση λευκής σημαίας, ή την εγκατάλειψη πριν καν την εκκίνηση του αγώνα».

Βαριά λόγια για έναν γεννημένο νικητή που έχει μάθει να παλεύει ως το τελευταίο δευτερόλεπτο. Θα το ξανασκεφτεί ο Rossi; Ελπίζουμε ότι στους αγώνες τουλάχιστον η στάση του θα είναι περισσότερο μαχητική…