Ήταν πάλι πέρυσι, στην έκθεση του Μιλάνου EICMA 2012 που η BMW Motorrad ανακοίνωσε ότι επρόκειτο να παρουσιάσει ένα ακόμη αερόψυκτο μοντέλο, προκειμένου να γιορτάσει τα 90 χρόνια από την ίδρυσή της.

Περιμέναμε κάτι σαν την έκδοση παραγωγής του «Σχεδίου LoRider», αλλά μάς προέκυψε πρώτα το Concept Ninety -φόρος τιμής στο κλασικό παρελθόν της BMW- με εντυπωσιακή rockabilly φόρμα υλοποιημένη με συμμετοχή του αμερικανού βιομηχανικού σχεδιαστή Roland Sands.

Το εντυπωσιακό πορτοκαλί Concept 90 ήταν κι εκείνο ένα πρωτότυπο. Τώρα ήρθε η ώρα να γνωρίσουμε το πραγματικό μοντέλο παραγωγής, προς τιμήν των εννέα δεκαετιών ζωής της βαυαρικής εταιρείας.

Η μοτοσυκλέτα «συνελήφθη» να περνά ειδυλλιακές μέρες γύρω από την Λίμνη Γκάρντα, στη Βόρεια Ιταλία. Προφανώς πρόκειται για τις τελευταίες δοκιμές της πριν παρουσιαστεί στην EICMA και πάρει την άγουσα για τις βιτρίνες των καταστημάτων.

Φαίνεται να φορά το σεβάσμιο αερόψυκτο δικύλινδρο μπόξερ με τα 1.200 κυβικά, τον ίδιο που οδήγησε δεκάδες χιλιάδες GS και RT στους δρόμους και τα χώματα των 5 ηπείρων εδώ και 3 δεκαετίες.

Η υπόλοιπη μοτοσυκλέτα είναι επίσης σχεδιασμένη σύμφωνα με τα κλασικά πρότυπα, φορώντας μονόμπρατσο άξονα, συμβατικό τηλεσκοπικό πιρούνι, ένα μακρύ ρεζερβουάρ, αγωνιστική ουρά και χαμηλό τιμόνι, εμπίπτοντας σαφώς στην κατηγορία των cafe-racer.

Περισσότερες λεπτομέρειες αναμένονται σε δύο εβδομάδες, ενώ την τελική εκδοχή θα απολαύσουμε στις 7 Νοεμβρίου.