Η εκπομπή «BRAVE NEW GREECE» με ξεναγό τη CEO της αθηΝΕΑς, Μαριάννα Σκυλακάκη, έρχεται αυτό το Σαββατοκύριακο 13 & 14 Ιουλίου στις 08:30 και κάθε Σαββατοκύριακο στον ΑΝΤ1.

Κάθε επεισόδιο του «BRAVE NEW GREECE» αποτελεί ένα πλούσιο, γρήγορο, καλειδοσκοπικό explainer, μια βιβλιοθήκη γνώσης για το μέλλον της χώρας μας και του κόσμου για να καταλάβουμε καλύτερα τους στόχους, τις καινοτομίες και τις προκλήσεις του αύριο. Επιχειρώντας να απαντήσει σε καίρια ερωτήματα που αφορούν στο μέλλον και την εξέλιξη που αυτό μπορεί να φέρει, το «BRAVE NEW GREECE» κάθε Σαββατοκύριακο στον ΑΝΤ1 θα δίνει βήμα σε κορυφαίους ειδικούς, επιστήμονες, thought-leaders και innovators, οι οποίοι όχι μόνον έχουν εντοπίσει τις μεγάλες τάσεις, αλλά έχουν καταφέρει να στηρίξουν το όραμά τους σε αυτές, κάνοντας πράξη την αλλαγή.

ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 08:30

BraveNewSea – Πώς θα Διασφαλίσουμε το Μέλλον των Θαλασσών

Υπάρχει ζωή δίχως τη θάλασσα; Η απάντηση είναι, χωρίς δεύτερη σκέψη, αρνητική. Ωστόσο, ανθρώπινη αμέλεια, υπερεκμετάλλευση και κλιματική κρίση δημιουργούν ένα «επικίνδυνο κοκτέιλ», απειλώντας τις θάλασσες και τους ωκεανούς. Πριν να είναι πολύ αργά, τι μέτρα μπορούμε να πάρουμε για να προστατεύσουμε τις θάλασσες και τις ακτές μας και να αντιστρέψουμε την καταστροφή; Το επεισόδιο της εκπομπής #BraveNewGreece με τίτλο #BraveNewSea επιδιώκει να περιγράψει τις άμεσες λύσεις που απαιτούνται για να εξασφαλίσουμε όχι μόνο το παρόν, αλλά κυρίως το μέλλον των θαλασσών μας. Η εκπομπή εστιάζει σε ορισμένες από τις πιο σημαντικές πρωτοβουλίες που έχουν ληφθεί για την προστασία του θαλάσσιου πλούτου και συνομιλεί με ειδικούς, αναζητώντας απαντήσεις. Με την Ελλάδα να διαθέτει ακτογραμμή άνω των 15.000 χιλιομέτρων, η θάλασσα είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ελληνική ιστορία και την οικονομική ανάπτυξη. Η χώρα μας θα πρέπει να πρωταγωνιστήσει στην εξασφάλιση της βιωσιμότητας της αναντικατάστατης πηγής ζωής που είναι η θάλασσα.

Στην κάμερα της εκπομπής μιλούν οι: Εύη Λαζού-Λασκαρίδη (Πρόεδρος, Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης (ΑCLCF), Γιώργος Παπαθεοδώρου (Καθηγητής Ωκεανογραφίας, Τμήμα Γεωλογίας, Πανεπιστήμιο Πατρών), Μαρία Δαμανάκη (Ανεξάρτητη Σύμβουλος για κλιματική αλλαγή και ωκεανούς, πρώην Επίτροπος ΕΕ για τις θάλασσες), Δρ Αγγελική Κοσμοπούλου (Εκτελεστική Διευθύντρια, Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης (ΑCLCF), Πέγκυ Ξηροταγάρου (Υποδιευθύντρια, Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης (ΑCLCF).

ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 08:30

BraveNewAI – Απειλή ή Kαταλύτης Ανάπτυξης η Τεχνητή Νοημοσύνη;

Περίπου 74 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τότε που ο μαθηματικός Alan Turing αναρωτήθηκε σε άρθρο του εάν οι μηχανές μπορούν να σκέπτονται. Ωστόσο, απαιτήθηκε η μηχανή αναζήτησης ChatGPT ώστε η παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη, εκείνη δηλαδή που επιτρέπει τη δημιουργία πρωτότυπου κειμένου, φωτογραφίας, μουσικής, ακόμη και υπολογιστικού κώδικα, να εκδημοκρατιστεί. Κατά πόσο η AI δημιουργεί νέους δρόμους για την ανθρώπινη δημιουργία, συμβάλλοντας στην αντιμετώπιση των μεγάλων προκλήσεων; Το επεισόδιο της εκπομπής #BraveNewGreece με τίτλο #BraveNewAI επιδιώκει να εντοπίσει τις ανατροπές που θα φέρει η τεχνητή νοημοσύνη σε όλα τα πεδία, στην ανθρώπινη ζωή, την εργασία και τη γνώση. Με ποιον τρόπο η τεχνητή νοημοσύνη λειτουργεί ως καταλύτης για την καινοτομία; Πώς θα διασφαλιστεί η υιοθέτηση της ΑΙ με τρόπο υπεύθυνο προς την κοινωνία και το περιβάλλον; Ποιοι οι κίνδυνοι και ποιες οι ευκαιρίες για την Ελλάδα;

Στην κάμερα της εκπομπής μιλούν οι: Μαρίλη Νίκα (Generative AI Product Leader, Google & Founder, AI Product Academy), Τάσος Οικονόμου (Founder, iGrow Venture Partners & Global Chairman Emeritus, YPO) Δρ Παναγιώτης Γκουβάς (Συνιδρυτής-Research & Development Director, UBITECH), Βασίλης Καρκατζούνης (Δικηγόρος με Ειδίκευση σε Ζητήματα Νέων Τεχνολογιών), Δρ Δημήτρης Αλεξάνδρου (Συνιδρυτής-Business Innovation Director, UBITECH) Ευαγγελία Πλατανιώτη (Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Καλλιτεχνικής Κολύμβησης), Θανάσης Μπούρας (Συνιδρυτής-Research Strategy Director, UBITECH).

Η εκπομπή «BRAVE NEW GREECE» έρχεται για να μας υπενθυμίσει πως το μέλλον δεν είναι εκεί μόνο για να μας προβληματίζει. Είναι εκεί για να μας κάνει να ονειρευόμαστε νέα όρια για το τι είναι εφικτό. Για το πώς θα κάνουμε τις ζωές μας καλύτερες. Αρκεί να το κατανοήσουμε καλύτερα. Αρκεί να δούμε πώς θα προκύψει, μέσα από τις αντιθέσεις και τις αντιφάσεις της Ελλάδας του σήμερα.
Μείνετε συντονισμένοι γιατί το μέλλον προδιαγράφεται συναρπαστικό!

«BRAVE NEW GREECE» με τη Μαριάννα Σκυλακάκη_Σάββατο και Κυριακή στις 08:30 στον ΑΝΤ1.

Δείτε το trailer: