Άλλη μια σαρωτική νίκη κατάφεραν την Τετάρτη (24/5) οι Κόκκινοι στο Survivor All Star δημιουργώντας τεράστιο πρόβλημα στους αντιπάλους τους. Με 2/2 στις ασυλίες οι Διάσημοι δείχνουν ότι έχουν πάρει φωτιά την ώρα που οι Μπλε βρίσκονται σε τρομερά δύσκολη θέση. Στο συμβούλιο του νησιού συζητήθηκε τόσο η δεύτερη ήττα των Μαχητών όσο και αυτά που συνέβησαν στον αγώνα με το αντιαθλητικό φάουλ του Τάκη Καραγκούνια που τον οδήγησε σε αποβολή. Ο Γιώργος Λιανός ανακοίνωσε την απόφαση της παραγωγής για την ποινή του μισθοφόρου, ο ίδιος τοποθετήθηκε «Ήθελα μέχρι και πέντε λεπτά πριν να φύγω από το παιχνίδι, αλλά δεν θα τους κάνω τη χάρη – Εδώ μέσα δεν έχουν τα άντερα να κάνουν αυτοκριτική», ενώ τον λόγο πήραν τόσο ο Νίκος Μπάρτζης «Ήρθε πάνω μου εσκεμμένα» όσο και άλλοι παίκτες για το συμβάν, με τον Σπύρο Μαρτίκα να είναι ο πιο εμπρηστικός. «Χθες έλεγε να το αφήσουν πίσω και σήμερα επιτέθηκε».

Στη συνέχεια η μπλε ομάδα έπρεπε να περάσει και πάλι την ψυχοφθόρα διαδικασία της ψηφοφορίας. Λίγες ώρες νωρίτερα άλλωστε, στο πρώτο συμβούλιο του νησιού για αυτή την εβδομάδα, στον τάκο του Survivor All Star βρέθηκε για 12η φορά και 24η συνολικά ο Σπύρος Μαρτίκας. Σε αυτό το επεισόδιο, όμως, η κάλπη έκρυβε μια σημαντική έκπληξη καθώς… δύο παίκτες ισοβάθμησαν με αποτέλεσμα να βγουν τρεις συνολικά υποψήφιοι προς αποχώρηση.

Ο λόγος για τον Γιώργο Ασημακόπουλο, τον Νίκο Μπάρτζη και τον Ηλία Μπόγδανο που συνάντησαν στον τάκο τον φαρμακοποιό του Survivor All Star.

«Άρα τρεις οι υποψήφιοι σήμερα, τέσσερις στο σύνολο για την μπλε ομάδα» όπως τόνισε, με νόημα, ο παρουσιαστής του Survivor All Star, Γιώργος Λιανός ολοκληρώνοντας την καταμέτρηση των ψήφων. «Λογικό είναι, όλοι θα βγαίναμε και όλοι θα περάσουμε από αυτή τη θέση από τη στιγμή που οι δυο κοπέλες είναι κλειδωμένες και δεν μπορούν να ψηφιστούν» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Νίκος Μπάρτζης, ο οποίος μαζί με τον Γιώργο Ασημακόπουλο περίμεναν την υποψηφιότητά τους.

Αντίθετα, για πρώτη φορά στο Survivor γενικά, ο Ηλίας Μπόγδανος είναι υποψήφιος προς αποχώρηση. «Είναι απόλυτα σεβαστή σεβαστή και αποδεκτή η απόφαση. Πρώτη φορά και αν συμπεριλάβουμε το ’21, δεν έχω ξαναβρεθεί σε αυτή τη θέση οπότε είναι λίγο πρωτόγνωρο για μένα στο συναίσθημα. Ανεξαρτήτως αποτελέσματος η επόμενη ημέρα θα με βρει πιο δυνατό».

Η συνέχεια ήταν εκρηκτική. Οι Μπλε έγιναν «μαλλιά κουβάρια» στο Συμβούλιο με τον Σπύρο Μαρτίκα να θεωρεί πως ήταν σχεδιασμένο να βγει υποψήφιος ο Ηλίας Μπόγδανος με απώτερο σκοπό να διώξουν τον ίδιο από το παιχνίδι. Πιστεύει ότι Μπάρτζης και Ασημακόπουλος έχουν καταστρώσει μέσω της υποψηφιότητας του Ηλία… σχέδιο εξόντωσής του.

«Δεν θέλω να επιτρέψω σε κανέναν να εκμεταλλευτεί τον Ηλία. Μπάρτζης και Ασημακόπουλος ψήφισαν τον Ηλία, ο πρώτος αυτο-αναιρεί τα λεγόμενά του ότι ψηφίζει αγωνιστικά και έγινε αυτό που φοβόμουν. Βρήκε την ευκαιρία γιατί αυτή την εβδομάδα χρειάζονταν μόλις δύο ψήφους για να βγει υποψήφιος ο Ηλίας. Κοροϊδεύετε τον κόσμο και όσο δακρύβρεχτα κι αν είναι τα λεγόμενά σου, είναι υποκριτικά» είπε ο φαρμακοποιός στον Ασημακόπουλο που διαφωνούσε με τα… σενάριά του σύμφωνα με τα οποία έβαλαν απέναντί του έναν δυνατό αντίπαλο, τον Ηλία δηλαδή, για να καταφέρουν ύστερα από 12 υποψηφιότητες να φύγει από το παιχνίδι.

«Άλλη μια φορά έβγαλε ο Μαρτίκας τον λόγο του, έκανε την παράστασή του… τσίμπησε ο Γιώργος του απάντησε. Ο μάστερ της μαγειρικής και της κουτάλας το έχει απογειώσει το σενάριο. Δεν ξέρει από αξίες και ηθικές ο Μαρτίκας όταν… έδωσε τον Στάθη. Εγώ δεν θα πετάξω κανέναν που μου έχει σταθεί στην πρώτη δυσκολία και ήμουν σε αυτή τη δύσκολη θέση να ψηφίσω τον Ηλία ή τον Μάριο. Δεν μου πήγαινε το χέρι να ψηφίσω τον Γιώργο, με τον οποίο είμαι κοντά από όταν έφυγε ο Στάθης. Αν δεν ήταν κλειδωμένες οι κοπέλες θα ψήφιζα κάποια από αυτές. Πιστεύω ότι ο Μάριος είναι λίγο πιο καλός αγωνιστικά από τον Ηλία και ψήφισα τον Ηλία» εξήγησε από την πλευρά του ο Μπάρτζης.

Τον λόγο πήρε στη συνέχεια η Σταυρούλα που μίλησε κατά του Μπάρτζη και του Ασημακόπουλου στο Συμβούλιο αναφορικά με την ψήφιση του Ηλία Μπόγδανου και ουσιαστικά έδωσε δίκιο και επιβεβαίωσε τον Σπύρο Μαρτίκα. «Αστεία όσα λένε, έλεγαν έξω πώς θα τα κάνετε» είπε χαρακτηριστικά.