Την νέα κόντρα ανάμεσα σε Νίκο Τράκα και Μαρία Λαζαρίδου – «Λυπάμαι που αισθάνθηκα έναν τέτοιον άνθρωπο φίλο μου» – τα ερωτικά καλέσματα των παικτών στο τελευταίο Mystery Box της σεζόν που έδωσαν έμπνευση στον Λεωνίδα Κουτσόπουλο για ατάκες όπως η Κιμ Καρντάσιαν Μπέη και ο βλαχοδήμαρχος Πορφύρης και την αντίδραση του Δημήτρη – «Σεφ, έχω χ@@@στεί από τη χαρά μου» – που έπιασε εξαπίνης τον «θείο Λεό» παρακολουθήσαμε στην έναρξη του καινούργιου επεισοδίου του MasterChef 2023 της Δευτέρας (15/5).

Νικήτρια του Mystery Box αναδείχτηκε η Μαρία Μπέη, η οποία επέλεξε το υλικό με το οποίο θα μαγείρευαν οι επίδοξοι μάγειρες στο Τεστ Δημιουργικότητας.

Ο Νίκος Τράκας, παρά τις δυσκολίες που είχε να αντιμετωπίσει κατάφερε να υπερισχύσει έναντι των συμπαικτών του και αναδείχθηκε ο νικητής του επάθλου των 1.000 ευρώ, περνώντας απευθείας στον ημιτελικό του διαγωνισμού μαγειρικής.

«Νιώθω ότι η νίκη είναι δική μου» είχε πει νωρίτερα η Μαρία Λαζαρίδου η οποία όμως είχε τη δεύτερη καλύτερη προσπάθεια, σύμφωνα με την ανακοίνωση των κριτών.

«Μπράβο και στους έξι» είπαν οι κριτές προσθέτοντας στη συνέχεια πως ο Νίκος Τράκας είχε ένα από τα καλύτερα πιάτα που έχουν δοκιμάσει από την αρχή του διαγωνισμού.

«Συγχαρητήρια, πολύ καλή προσπάθεια, αξίζει ένα μεγάλο χειροκρότημα» τόνισε ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος. Τον παίκτη αποθέωσαν οι κριτές για τη δημιουργία του, λέγοντας στους συμπαίκτες του ότι πραγματικά είναι κρίμα που δεν είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν αυτό το πιάτο.

«Όταν είσαι δεύτερος για δεύτερη φορά μέσα στην ίδια ημέρα, αυτό σε τσούζει… επόμενο μαξιλαράκι μου τώρα είναι η τετράδα», είπε η Μαρία Λαζαρίδου που ήταν δεύτερη πίσω από τη Μαρία Μπέη και στο Mystery Box.

«Τελευταίο τεστ δημιουργικότητας και τα κατάφερα με ανανά…Ιδανική τονωτική ένεση ενέργειας, ήταν ό,τι πρέπει» ανέφερε ο νικητής.

Στην τελική εξάδα πέρασαν η Μαρία Μπέη που βρισκόταν ήδη στον εξώστη, καθώς είχε κερδίσει στην προηγούμενη δοκιμασία, ο Άγγελος και η Μαρία Λαζαρίδου.

Οι μάγειρες με τις λιγότερο καλές προσπάθειες που είναι υποψήφιοι προς αποχώρηση είναι ο Δημήτρης, που δεν κατάφερε να βγάλει πιάτο. Όπως είπε, δεν πήγε καλά το πιάτο τεχνικά και προτίμησε να μην το σερβίρει: «Δε μου βγήκε η μπαλοτίνα, δεν ήθελα να το σερβίρω».

Μαζί του στον… τάκο ο Γιώργος Πορφύρης και ο Αλέξανδρος. Απόψε, δύο θα περάσουν στους top 6, ενώ ένας τους θα αποχαιρετήσει για πάντα το όνειρο του MasterChef 2023.