Για ακόμα μία φορά, ο Κυρίτσης καλείται να σώσει τη Μαρία. Επιστρέφοντας από την Αθήνα τη βρίσκει βαριά άρρωστη. Την ίδια ώρα, η Ρηνιώ εξομολογείται στον Μανώλη τα συναισθήματά της.

Στο δέκατο επεισόδιο της σειράς της ΕΡΤ1 «Μια νύχτα του Αυγούστου», που θα μεταδοθεί την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου, στις 22:00 οι εξελίξεις αναμένονται καθηλωτικές.

Επεισόδιο 10ο: «Τα ραγισμένα»

Ο Κυρίτσης, επιστρέφοντας στην Κρήτη, βρίσκει τη Μαρία ετοιμοθάνατη. Για ακόμη μια φορά, όπως τότε στη Σπιναλόγκα, καλείται να τη σώσει. Φοβάται, όμως, ότι αυτή τη φορά ίσως να μην τα καταφέρει. Στο μεταξύ, η Ρηνιώ εκφράζει για πρώτη φορά τον έρωτά της στον Μανώλη, ελπίζοντας σε μια θετική ανταπόκριση από εκείνον. Είναι όμως ο Μανώλης έτοιμος να αγαπήσει μια γυναίκα και να αλλάξει τη μοναχική ζωή του; Παράλληλα, ο Βαγγέλης εκφράζει την αγάπη του στην Κατερίνα και της προτείνει να φύγουν μαζί μακριά απ’ την Κρήτη, απ’ την φυλακή και απ’ τον άντρα της. Ο Αναστάσης συνεχίζει να ψάχνει μάταια για τον Φίλιππο, το αγόρι που κάποτε αγάπησε, ώσπου ξαφνικά δέχεται μια αναπάντεχη επίσκεψη. Το ενδιαφέρον του Αντρέα κινεί ένας μυστηριώδης αινιγματικός κρατούμενος που μπαίνει στη φυλακή.