Εξαιρετική είναι η συνεργασία της Ελένης Τσολάκη, συμπαρουσιάστριας της εκπομπής «ΠΕΔΕΣ» στη μεσημεριανή ζώνη του Alpha, με τους συνεργάτες της στην εκπομπή, τόσο εκείνους που είναι μπροστά από τις κάμερες όσο και εκείνους που είναι πίσω. 

Μιλώντας στο περιοδικό «7 Μέρες TV», η Τσολάκη, που ήταν στην εκπομπή «Κορίτσια για σπίτι», είπε πως δέχθηκε ένα τηλεφώνημα, κατέβηκε στην Αθήνα, έκανε κάποια δοκιμαστικά κι έτσι βρέθηκε στους «ΠΕΔΕΣ». «Απ’ όσο γνωρίζω, έκαναν αρκετό καιρό οντισιόν και έβλεπαν υποψήφια άτομα τα οποία θα συμμετείχαν στην καλοκαιρινή παραγωγή του σταθμού. Κάποια στιγμή δέχτηκα ένα τηλεφώνημα και κατέβηκα στην Αθήνα, όπου με είδαν οι υπεύθυνοι. Έκανα κάποια δοκιμαστικά και έτσι συμμετέχω στους “ΠΕΔΕΣ”», λέει στο περιοδικό.

Το άγχος φαίνεται πως δεν την κατέβαλε τις πρώτες μέρες της εκπομπής: «Αυτό που μου συνέβη πραγματικά ήταν μαγικό. Δεν είχα απολύτως κανένα επιπρόσθετο άγχος, είχα απλώς το φυσιολογικό. Δεν σκεφτόμουν “πώς θα πάει, τι θα πω, πώς θα είμαι”» σχολίασε.

Εξαιρετική χαρακτήρισε τη συνεργασία της με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας. «Δεν αναφέρομαι μόνο στα υπόλοιπα παιδιά που βλέπετε. Αναφέρομαι και σε αυτούς που δεν βλέπετε στις οθόνες σας. Το κλίμα είναι φανταστικό με όλους τους συντελεστές της παραγωγής και μπροστά και πίσω από τις κάμερες. Από την πρώτη στιγμή ένιωσα ασφάλεια και περνάω πολύ καλά. Το διασκεδάζω και αυτό μου αρέσει», είπε στο «7 Μέρες TV».

«Γνωρίζουμε ότι οι μεσημεριανές ώρες είναι δύσκολες», πρόσθεσε σχολιάζοντας την προβολή της εκπομπής στη μεσημεριανή ζώνη, «αλλά οι τηλεθεατές έχουν την ευκαιρία να περάσουν πολύ καλά μαζί μας, να διασκεδάσουν, να χαλαρώσουν, να γελάσουν, να ενημερωθούν για πράγματα που τους ενδιαφέρουν».

Αναγνώρισε επίσης πως μερικές φορές τέτοια εγχειρήματα με μεγάλες παρέες παρουσιαστών δεν λειτουργούν. «Ναι, το γνωρίζω ότι δεν λειτουργούν. Ξέρετε όμως τι; Αν πίστευα ότι δε θα μπορούσε να λειτουργήσει, δεν θα συμμετείχα», τόνισε.