Ο γνωστός ηθοποιός αυτές τις ημέρες αναρρώνει στο κρεβάτι του ύστερα από το σοβαρό τροχαίο ατύχημα που είχε πριν από λίγες ημέρες με την μηχανή του. Μάλιστα, ο Σπύρος Παπαδόπουλος για να μην χάσει χρόνο από τις επαγγελματικές του υποχρεώσεις, κάνει πρόβες στο σπίτι του για να είναι όλα έτοιμα για την θεατρική πρεμιέρα του έργου που ανεβάζει.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης συνάντησε τον ηθοποιό, ο οποίος μίλησε με λεπτομέρειες για το τροχαίο που είχε. Η εκπομπή που θα κάνει πρεμιέρα την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου στις 23:15 στο Mega, ασχολείται διεξοδικά με τα τροχαία ατυχήματα των νέων.

Η εκπομπή ταξίδεψε σε Θεσσαλία και Κρήτη, στις περιοχές που κάθε καλοκαίρι καταγράφονται και νέα ρεκόρ ατυχημάτων με δεκάδες νεκρούς και εκατοντάδες σοβαρά τραυματίες.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης συνάντησε τον Άγγελο Πετρουλάκη πατέρα του Πέτρου που έχασε τη ζωή του ενώ οδηγούσε μηχανή. Ο Πέτρος είχε ζητήσει – αν ποτέ του συμβεί «κάτι» – να του κάνουν πολιτική κηδεία. Ο πατέρας του πραγματοποίησε την επιθυμία του, ενώ συνεχίζει κάθε πρωί να πίνει τον καφέ του στον τάφο του γιου του.

Επίσης συνομίλησε με το Νίκο Παπαγιάννη, ένα νέο 23 ετών που μια πτώση χωρίς κράνος τον έχει καθηλώσει στο αναπηρικό καροτσάκι. Ο Νίκος ήταν πυγμάχος και επιστρέφει στο ρινγκ για τους «Πρωταγωνιστές».

Ο Γιώργος και η Στέλλα Κουταλώνη, το καλοκαίρι έχασαν το μικρότερό τους γιο, Νίκο, έδωσαν όμως τα όργανα του για να σωθούν κάποιοι άλλοι άνθρωποι και μιλούν στην εκπομπή για την γενναία αυτή απόφαση τους.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης θα συναντήσει την Έφη, 20 χρόνων, φοιτήτρια Κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Ρεθύμνου που πρόσφατα έχασε τον 17χρονο αδελφό της, ο οποίος οδηγούσε χωρίς δίπλωμα το αυτοκίνητο του πατέρα τους.

Στους «Πρωταγωνιστές» μιλούν επίσης ο Αντώνης Φραγκάκης για τον σωτήριο ρόλο του κράνους, ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης για τον κολλητό του που σκοτώθηκε στην άσφαλτο, η Ιωάννα Παππά για τον φίλο και συνάδελφό της που σκοτώθηκε πριν 2 χρόνια και ο δημοσιογράφος Αντώνης Κατσαρός που «πέθανε» και «αναστήθηκε» στην εντατική μετά από τροχαίο.