Η «Ανατροπή» με τον Γιάννη Πρετεντέρη μπαίνει στη δεύτερη δεκαετία και από τη Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010 -και κάθε Δευτέρα βράδυ- συνεχίζει την τηλεοπτική της πορεία: Φέτος, για 11η χρονιά, πολυσυλλεκτική και αποκαλυπτική, θα εξακολουθεί να δίνει έμφαση στα γεγονότα της επικαιρότητας φιλοξενώντας, πάντα, τα πρόσωπα που θέλετε να δείτε, τη στιγμή που πρέπει να τα ακούσετε….

Εκείνοι που καθορίζουν το πολιτικό και οικονομικό τοπίο. Όσοι συμμετέχουν στο κοινωνικό γίγνεσθαι αλλά κι εκείνοι που συνειδητά απέχουν και θέλουν να δημοσιοποιήσουν την αντίθεσή τους. Οι παράγοντες του δημόσιου βίου αλλά και οι μικροί και μεγάλοι ήρωες της διπλανής πόρτας. Τα πρόσωπα που αμφισβητούνται, που συζητούνται, που μας απασχολούν. Εκείνοι που διαφωνούν, που θυμώνουν, που φωνάζουν αλλά κι όσοι συζητούν, εξηγούν, προτείνουν. Όσοι παρακολουθούν, καταγράφουν και αναλύουν κι όσοι παρεμβαίνουν, αποκαλύπτουν, ανατρέπουν….

Η «Ανατροπή» ξεκινά σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία, με μια εκρηκτική κοινωνική κατάσταση. Η κοινωνία δυσφορεί, δυσανασχετεί, «βράζει». Πώς θα εκδηλωθεί ο θυμός; Τι απάντηση θα δώσουν οι πολιτικές δυνάμεις; Πού θα οδηγήσει η ένταση και η σύγκρουση;

Με άμεσο ορίζοντα τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές του Νοεμβρίου αλλά και πέρα από αυτές, οι υποψήφιοι, τα κόμματα που τους στηρίζουν, οι προβλέψεις για τα ποσοστά των συνδυασμών ανά την Ελλάδα θα τεθούν στη συζήτηση μέσα από ένα παζλ καλεσμένων, άλλοτε γύρω από το τραπέζι της «Ανατροπής» και άλλοτε μέσα από συνδέσεις και παρεμβάσεις. Η ανασύνθεση του πολιτικού σκηνικού και οι εξελίξεις που θα δρομολογήσουν τα αποτελέσματα της 15ης Νοεμβρίου, θα βρεθούν στο επίκεντρο της εκπομπής. Τα νέα κόμματα και οι νέοι αρχηγοί, οι παλιοί γνώριμοι της πολιτικής αλλά και όσοι έχουν «ανοιχτούς λογαριασμούς» με την κοινή γνώμη θα εκφράσουν τη δική τους εκδοχή για να τη συζητήσουν και να ακούσουν τον αντίλογο, καθώς η οικονομική κρίση και η νέα κοινωνική πραγματικότητα διαμορφώνουν ένα πρωτόγνωρο τοπίο.

Μαζί με τις συνεντεύξεις, τις πολυσυλλεκτικές συζητήσεις, τις προσωπικές καταθέσεις και μαρτυρίες στην «Ανατροπή» θα ακούγονται όλο και περισσότερες κρίσιμες και χρήσιμες παρεμβάσεις, ενώ οι δημοσκοπήσεις και οι μετρήσεις της κοινής γνώμης, θα παρουσιάζονται όποτε το απαιτούν οι συγκυρίες.

Όλα αυτά, πάντα με τη σφραγίδα της «Ανατροπής» και του Γιάννη Πρετεντέρη, με την πεποίθηση της γνώμης και τη σφραγίδα της εγκυρότητας.