Οι συνεχόμενες ήττες έχει φέρει μία αλλαγή κλίματος στην παραλία των Μαχητών με τους παίκτες να διαφωνούν για την στρατηγική που πρέπει να ακολουθούν πριν από τα παιχνίδια. Οι τέσσερις συνεχόμενες ήττες στο Survivor 2, δεν άρεσαν σε κανέναν και ειδικά στον Νικόλα Αγόρου ο οποίος με την στάση του δείχνει να θέλει να έχει ένα ηγετικό ρόλο στην ομάδα.

Αυτό το γεγονός προκάλεσε μία κόντρα μεταξύ του Αγόρου και του Ηλία καθώς διαφώνησαν για ποια θα έπρεπε να είναι τα ματσαρίσματα στο αγώνισμα ασυλίας που θα ερχόταν.

Ο Ηλίας ανέφερε ότι έπρεπε να δουν πρώτα το αγώνισμα και μετά να βγάλουν τα ζευγάρι και τότε ο Νικόλας του είπε ότι κάνει πάντα το ίδιο και άφησε υπονοούμενο ότι ο Ηλίας αποφεύγει να παίρνει δυνατούς παίκτες για αντιπάλους από τους Διάσημους. Με τον Θοδωρή να επεμβαίνει και να λέει ότι η στρατηγική αυτή γίνεται με γνώμονα τον προσωπικό τίτλο του MVP που φέρνει και τη μία ατομική ασυλία.

Από εκεί ξεκίνησαν και τα πολλά νεύρα και ο ένας να κατηγορεί τον άλλο για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει το κάθε αγώνισμα.