Στην οδό Ακαδημίας, στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ, εισέβαλλε το βράδυ της Τετάρτης ομάδα αντιεξουσιαστών και προχώρησε στην κατάληψη τους. Η κίνηση αυτή όπως ανακοίνωσαν οι ίδιοι με ανάρτηση τους σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου έγινε ως ένδειξη αλληλεγγύης στον 29χρονο συλληφθέντα για τα τρομοδέματα.
Όπως σημειώνουν στην ανακοίνωσή τους, η κατάληψη γίνεται για εκφράσουν την «ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης στον 29χρονο» ενώ παράλληλα εξαπολύουν επίθεση στα ΜΜΕ για καλλιέργεια κλίματος «τρομοϋστερίας» και για «μιντιακό κατηγορητήριο».
Μεταξύ άλλων τα μέλη της «Συνέλευσης Αλληλεγγύης» στον 29χρονο που προχώρησαν στην κατάληψη αναφέρουν στο κείμενο τους πως: «Δεν είναι η πρώτη φορά, που το κράτος εκδικητικά στέλνει συντρόφους, οι οποίοι διώκονται με τον 187Α, σε απομακρυσμένες φυλακές και έχουν μεταχθεί αμέσως μετά τις συλλήψεις τους. Αυτή η πάγια τακτική είναι μία πολιτική του κράτους, που αποσκοπεί στη δημιουργία μιας “υγειονομικής” ζώνης γύρω από τους συντρόφους, με στόχο την απομάκρυνσή τους από το πολιτικό και αλληλέγγυο περιβάλλον τους, καθώς και το τσάκισμα του ηθικού τους.
Ο «αντι-τρομοκτρατικός»( 187Α ) στοχοποιώντας συντρόφους ως υποψήφιους για να οδηγηθούν στη “γκιλοτίνα” του, προσπαθεί να επιτεθεί πολιτικά στον ένοπλο αγώνα αλλά και σε κάθε δραστηριότητα, που αναγνωρίζει την αναγκαιότητα της ένοπλης ρήξης με το κράτος. Παράλληλα, η συμμετοχή συντρόφων σε κινήσεις αλληλεγγύης έχει αποτελέσει επιβαρυντικό στοιχείο σε διώξεις με βάση τον 187Α, όπως και στην περίπτωση του Κωνσταντίνου. Οι κατασταλτικοί μηχανισμοί δηλαδή, χρησιμοποιώντας τα επισκεπτήρια, που έκανε στα πλαίσια της αλληλεγγύης στις φυλακές Κορυδαλλού, με συντρόφους, που κατηγορούνταν για συμμετοχή στη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, προσπαθούν να τον συνδέσουν με την οργάνωση.
Τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης, σε πλήρη ευθυγράμμιση με τη στρατηγική δημιουργίας ενός ευρύτερου κλίματος τρομοϋστερίας, που καλλιεργείται από τους αστυνομικούς και δικαστικούς μηχανισμούς του κράτους, με σκοπό την τρομοκράτηση και κατ’ επέκταση αδρανοποίηση της κοινωνίας, έστησαν ένα πλούσιο μιντιακό κατηγορητήριο πριν καν αποδοθούν κατηγορίες εις βάρος του. Για ακόμα μία φορά τα τρομοδικεία ξεκινούν από τα “δελτία των οκτώ”. Χτίζουν το προφίλ του “αδίστακτου τρομοκράτη” για να υπονομεύσουν και να αποπολιτικοποιήσουν τον ένοπλο αγώνα, που αποτελεί ακόμα μια έμπρακτη αμφισβήτηση στο μονοπώλιο της βίας,που θέλει να κατέχει το κράτος. Διαχρονικά και ειδικότερα σε περιόδους κρίσης, η συγκεκριμένη τακτική εξυπηρετεί τη στοχοποίηση όσων αντιστέκονται και τον εκφοβισμό της κοινωνίας, σε μια προσπάθεια πολιτικής οχύρωσης του καθεστώτος».