Νέα προσφυγή στη δικαιοσύνη κατέθεσαν οι εργαζόμενοι στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη (ΔΟΛ) στην προσπάθεια τους να εξασφαλίσουν τα αναγκαία μέσα για τη λειτουργία της επιχείρησης και τη διασφάλιση των δικαιωμάτων τους.

Ο ΔΟΛ μέσω των πληρεξουσίων δικηγόρων του κατέθεσε στο Πρωτοδικείο Αθηνών αίτηση μεταρρύθμισης -όπως είναι η νομική ορολογία – κάνοντας χρήση ενδίκου μέσου που ο νόμος παρέχει.

Με την αίτηση αυτή, που προσδιορίστηκε να συζητηθεί αύριο στη 1.00 το μεσημέρι, ζητείται ουσιαστικά η ανάκληση της πρόσφατης προσωρινής διαταγής με την οποία ο πρόεδρος υπηρεσίας δεν άναψε το «πράσινο φως» για να ξεμπλοκαριστεί ένας συγκεκριμένος τραπεζικός λογαριασμός ώστε να εξασφαλιστεί η αγορά χαρτιού και η καταβολή μέρους των δεδουλευμένων των εργαζομένων. Αποτέλεσμα ήταν σήμερα, λόγω ελλείψεως χαρτιού «ΤΑ ΝΕΑ» να μην κυκλοφορήσουν.

Έτσι, οι εργαζόμενοι επανέρχονται ζητώντας να αλλάξει το προηγούμενο καθεστώς και να επιτραπεί να μείνει ενεργός ο τραπεζικός λογαριασμός όπου κατατίθενται χρήματα από την κυκλοφορία των εντύπων του ΔΟΛ.