Με το λογότυπό του σε μαύρο φόντο, το in.gr, ο διαδικτυακός τόπος του ΔΟΛ, ακολουθώντας την αναπόφευκτη πορεία των άλλων Μέσων του ιστορικού συγκροτήματος, αναγγέλλει την παύση λειτουργίας του.

«Το λουκέτο στο in.gr, όπως και στα άλλα μέσα του ΔΟΛ, φαίνεται πλέον αναπόφευκτο λόγω αδυναμίας λειτουργίας του και μόνο μία κίνηση που θα ανατρέπει τα μέχρι στιγμής δεδομένα μπορεί να το αποτρέψει» επισημαίνεται στην πρώτη σελίδα του ενημερωτικού ιστότοπου, προσθέτοντας ότι βρίσκεται στο τέλος μιας πορείας.

Όπως σημειώνεται: «Ο ΔΟΛ συνολικά και κατ’ επέκταση το in.gr βρίσκονται στο τέλος μιας πορείας. Έφθασε η στιγμή που όλοι κρίνονται: οι τράπεζες, η ιδιοκτησία του ΔΟΛ και οι πολιτικοί. Όλοι βρίσκονται ενώπιον των ευθυνών τους.

Η χθεσινή απόφαση του Πρωτοδικείου επισφράγισε την ασφυξία που μας επεβλήθη. Με την απόφαση αυτή κλείνει η οδός ενδιάμεσης χρηματοδότησης του ιστορικού συγκροτήματος, που θα επέτρεπε τη στοιχειώδη λειτουργία του, την έκδοση δηλαδή των εντύπων του, την ενημέρωση των δικτυακών του τόπων και τη λειτουργία του ραδιοφωνικού σταθμού, μέχρι την τελική εκκαθάριση από τις τράπεζες.

Σύμφωνα με το σκεπτικό του δικαστηρίου, “θα μείνει αμετάβλητη η περιουσιακή κατάσταση” του ΔΟΛ. Ωστόσο, είναι γνωστόν τοις πάσι πως η περιουσία του ΔΟΛ είναι τα μέσα του. Είναι απορίας άξιον πώς θα καταφέρουν οι τράπεζες να κρατήσουν αμετάβλητη την περιουσιακή κατάσταση της εταιρείας χωρίς να λειτουργούν τα μέσα ενημέρωσης. Προφανώς, δεν πείθουν και προφανώς η απάντηση στο ποιο είναι το ζητούμενο πρέπει να αναζητηθεί αλλού».